«Που θα πάμε αυτό το Σαββατοκύριακο;». Οι προτάσεις του mothersblog για εσάς και τα παιδιά σας

Καλώς σας βρήκα! Σήμερα θα ξεκινήσω με την πολύ πρωτότυπη παράσταση «Η υπέροχη αγκαλιά της μαμάς μου» στο θέατρο Θησείο που είναι σίγουρο πως θα ενθουσιάσει παιδιά και μαμάδες!

«Που θα πάμε αυτό το Σαββατοκύριακο;». Οι προτάσεις του mothersblog για εσάς και τα παιδιά σας
i-yperoxi-agkalia-tis-mamas-moy

Ένα μικρό παιδί τρομάζει με τις βροντές και τις αστραπές και ζητά την αγκαλιά της μαμάς του. Με τρόπο μαγικό γίνεται η σύνδεση με τη μητέρα και ξαναγίνονται ένα, γυρνούν στην εμβρυακή κατάσταση και μοιράζονται την καθημερινότητα, μέχρι που το παιδί αποφασίζει να φύγει από την αγκαλιά της μαμάς του και να ...ξαναγεννηθεί. Είναι ένα θεατρικό έργο που, χωρίς να χρειαστεί να πει ούτε λέξη, μιλάει για την αγκαλιά της μητέρας και τη δύναμη που ασκεί σε μικρούς και μεγάλους, την αποκοπή από τον ομφάλιο λώρο, την ενηλικίωση και την προσπάθεια του ανθρώπου να προχωρήσει μόνος χωρίς φόβο και να εξελιχθεί. Έχει στοιχεία βωβού κινηματογράφου και παντομίμας και οι μόνοι ήχοι του είναι αυτοί που παράγονται επί σκηνής από το σώμα των ηθοποιών (body percussion), καθώς και από τις κλακέτες και το scat singing (φωνητικός αυτοσχεδιασμός ).
Πρόκειται για μια παράσταση που μιλάει με μεγάλη τρυφερότητα για όλα όσα βιώνουμε ως παιδιά, ως γονείς αλλά και ως σύντροφοι και είναι σίγουρο πως θα σας συγκινήσει με την αλήθεια της. Μην τη χάσετε!

Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Στέλλα Σερέφογλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Λίνα Καρανικολάου
Χορογραφία-Επιμέλεια κίνησης και μουσικής: Θάνος Δασκαλόπουλος
Φωτισμοί: Ramon Ignacio Malapetsas
Επιμέλεια-σχεδιασμός ήχων: Γιώργος Ραμαντάνης
Πρωτότυπη μουσική: DNA - Μιχάλης Νιβολιανίτης, Αλέξανδρος Χρηστάρας (φιλική συμμετοχή: Κώστας Γάκης)
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Γιαννιός
Παίζουν: Δάφνη Καμμένου, Φοίβος Συμεωνίδης, Στέλλα Σερέφογλου
Θέατρο Θησείον
Τουρναβίτου 7, Ψυρρή ΑΘήνα
2103255444
Κυριακή στις 16:45
Διάρκεια: 60'
Είσοδος 8 ευρώ

Θα συνεχίσω με μία ακόμα ξεχωριστή παράσταση, μουσική αυτή τη φορά, στον Ιανό!

NEWS-00648

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρέα με αγαπημένους της μικρούς φίλους και 5 σολίστες μουσικούς παρουσιάζουν τις Κυριακές μέχρι το τέλος Φλεβάρη μια μουσική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο cd "Τι λέει η αλεπού;", που είναι εμπνευσμένο από τους Μύθους του Αισώπου. Μέσα από τη μουσική και τις παιδικές φωνές θα ζωντανέψουν με τον πιο ευφάνταστο τρόπο αγαπημένοι ήρωες των παιδιών όπως η Αλεπού, η Χελώνα, ο Τζίτζηκας & ο Μέρμηγκας αλλά και ο ξεχωριστός Κόρακας. Την μουσική υπογράφει η Ευανθία Ρεμπούτσικα & τους στίχους η Ελένη Ζιώγα.
Στην παράσταση συμμετέχουν οι μουσικοί:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛOΠΟΥΛΟΣ, πιάνο
ΘΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, ακορντεόν
ΤΖΙΜ ΣΤΑΡΙΔΑΣ, τρομπόνι
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ, κοντραμπάσο
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΒΡΑΝΟΥΣΗΣ, τύμπανα

Παιδική χορωδία: Χρήστος Γόρδιος, Γιώργος Κανελλόπουλος, Μιχαήλ Πρωτονοτάριος, Βασίλης Τσιρκινίδης, Ηρώ Κανελλοπούλου, Δέσποινα Πέτσιου, Κάτια Σαρατσή & Ειρήνη Φραγκή

Κυριακή: 16/2 , 23/2, Ώρες: 11:00 & 14:00
Διάρκεια: 75'
Για παιδιά από 4 έως 104 ετών
Γενική Είσοδος: 10€
Πληροφορίες - Κρατήσεις Εισιτηρίων:IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 – Αθήνα

erfg

Άφησα για το τέλος το αγαπημένο εργαστήρι «Πόσα μουσεία χωράνε σ'ένα μουσείο;" για παιδιά 4-5 χρονών στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Αυτό το μήνα τα παιδιά θα διασχίσουν θάλασσες και ωκεανούς για να φτάσουν στη μακρινή Αυστραλία και την Εθνική της Γκαλερί. Το μουσείο αυτό φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης ενός πολύ παλιού πολιτισμού, αυτού των Αβοριγίνων, των ιθαγενών της Αυστραλίας. Τα παιδιά θα διασχίσουν το δάσος με τους διακόσιους κορμούς δέντρων, που πάνω τους βρίσκονται σύμβολα των φυλών των Αβοριγίνων, θα αφουγκραστούν θρύλους, μύθους και ιστορίες και θα φτιάξουν τις ιστορίες αυτές πάνω σε χώμα! Ακολουθώντας τα χνάρια της τέχνης των Αβοριγίνων, θα παίξουν με τα χρώματα και θα ζωγραφίσουν τις δικές τους εικόνες με γεωμετρικά σχήματα και τελείες. Με τις ζωγραφιές αυτές θα στολίσουν ένα παράξενο μουσικό όργανο, για να μπορούν να παίξουν μουσικές , φερμένες από τη μακρινή αυτή χώρα.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, 11.30 – 13.00 (επανάληψη στις 23/02)
Συμμετοχή: €10 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €7 το καθένα)
Υπεύθυνες εργαστηρίου: Αντωνία Βέλλιου & Δέσποινα Σακελλαρίου
Πληροφορίες - Κρατήσεις Τ: 210 7294220
Τα παιδιά να φοράνε άνετα και πρόχειρα ρούχα!

Κάπου εδώ θα σας αφήσω για σήμερα! Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα! Να έχετε ένα όμορφο και ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.
Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved