Όταν είσαι γονιός, πάντα θα βρεθεί κάποιος να σου πει ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος

Καλώς ή κακώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι τους πέφτει λόγος για τα πάντα.

Όταν είσαι γονιός, πάντα θα βρεθεί κάποιος να σου πει ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος

Ότι είναι σχεδόν υποχρέωσή τους να κρίνουν, να κατακρίνουν και να παίρνουν θέση για το τι κάνει ο καθένας στη ζωή του. Λες και εκείνοι είναι οι τέλειοι, λες και κρατάνε το εγχειρίδιο της ζωής και έχουν τις λύσεις για όσα μας απασχολούν.

Κάτι τέτοιο προφανώς δεν ισχύει, εγχειρίδιο δεν υπάρχει, δεν υπήρξε ποτέ και ούτε θα υπάρξει, κανείς δεν τα κάνει όλα τέλεια, γιατί πολύ απλά δεν υφίσταται το τέλειο και στην τελική κανείς δεν τους ζήτησε ούτε καν τη γνώμη τους.

Όλοι μας έχουμε υπάρξει “θύματα” ανούσιας και περιττής κριτικής. Ειδικά οι γονείς, καθώς η ανατροφή των παιδιών αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα που επιδέχεται πολλών “αναγνώσεων”. Αποτελεί ένα θέμα που μαζεύει όλους τους ανεπιθύμητους, αδιάκριτους και κακοπροαίρετους, όπως τα λουλούδια τραβάνε τις μέλισσες -ή…κάτι άλλο τις μύγες.

Όταν είσαι γονιός, ό,τι μα ό,τι κι αν κάνεις, ΠΑΝΤΑ θα βρεθεί κάποιος να σου πει ότι αυτό που κάνεις είναι ΛΑΘΟΣ.

Το παιδί σου τρέχει και παίζει ελεύθερο; Μα καλά τρελός είσαι; Mπορεί να πέσει και να χτυπήσει και τι γονιός είσαι εσύ που το αφήνεις έτσι εκτεθειμένο;

Έχεις το παιδί σου από πίσω και το προσέχεις λίγο παραπάνω; Μα θα το κάνεις μαλθακό και δεν θα σταθεί ποτέ στα πόδια του.

Το ταΐζεις πιο πολύ απ’ όσο θέλει; Θα το παχύνεις. Το ταΐζεις όσο θέλει; Μα ακούς τι θέλει το παιδί; Αφού είναι παιδί, δεν ξέρει τι θέλει.

Βλέπει τηλεόραση; Θα το αποβλακώσεις. Δεν βλέπει τηλεόραση; Και τι νομίζεις ότι κάνει αυτό το μαύρο τελάρο στο σαλόνι;Είναι δυνατόν να μη βλέπει τηλεόραση το 2019, τι είστε Άμις;

Δεν υπάρχει σωτηρία. Δεν υπάρχει κάτι που δεν θα κρίνουν. Το καλύτερο θα ήταν να κοιτάει ο καθένας τη δουλειά του και να μην ασχολείται με το τι κάνουν οι άλλοι. Είναι απλά εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει. Είναι τόσο χαζό να προσπαθείς να το παίξεις έξυπνος σε ξένες πλάτες και να αγνοείς τη δική σου καμπούρα. Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα. Ο κόσμος αρέσκεται στο να βρίσκει ελαττώματα στους άλλους για να νιώθει καλύτερα. Εφόσον λοιπόν αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ, αγνόησέ τους όλους…

Αγνόησέ τους και συνέχισε να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για το παιδί σου. Είναι αρκετά απαιτητικός ο ρόλος του γονέα και υπάρχει αρκετός χώρος για να σε γεμίσουν ενοχές. Μην τους αφήσεις όμως, γιατί ο καθένας είναι διαφορετικός, ο καθένας έχει τα δικά του βιώματα και βάσει αυτών κρίνει τι είναι σωστό και τι όχι. Ο κάθε γονιός ξέρει καλύτερα από τον οποιονδήποτε τι πρέπει να κάνει.

Η αγάπη που έχεις για το παιδί σου, αυτή σε οδηγεί. Και ακόμα και λάθη να γίνουν, αυτή θα τα διορθώσει…

Θα με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον egwthasoutapw

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved