Despoina’s little stories: «Εγώ θέλω μόνο εσένα!»

Όπως οι περισσότερες γιαγιάδες, έτσι και η μαμά μου αγαπάει την Έλενα σαν δικό της παιδί.

Despoina’s little stories: «Εγώ θέλω μόνο εσένα!»

Δεν της χαλάει χατίρια, δεν τη μαλώνει, την κακομαθαίνει και πάντα μας χαλάει το πρόγραμμα του ύπνου και της διατροφής. «Πώς κάνεις έτσι; Παιδί είναι! Να μη φάει μία σοκολατίτσα;», «Μη το πιέζεις το παιδί! Θα κοιμηθεί αργότερα!» και άλλα τέτοια παρόμοια που είμαι σίγουρη ότι έχετε ακούσει κι εσείς από τη μαμά σας ή την πεθερά σας και σηκώνονται τα μαλλιά σας!

Βέβαια, μπορεί η μαμά μου να μη φημίζεται για τις παιδαγωγικές της μεθόδους, αλλά της αναγνωρίζω ότι κατάφερε να κλέψει την καρδιά του παιδιού μου από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του, τότε που ήταν ακόμη ένα μωράκι. Το ένστικτο ενός παιδιού δεν κάνει ποτέ λάθος. Το παιδί πάει εκεί που το αγαπούν και αγαπά αυτούς που το αγαπούν. Αυτός είναι και ο λόγος που εμπιστεύομαι το αλάνθαστο ένστικτο της κόρης μου για όλους τους ανθρώπους που με περιβάλλουν, όχι μόνο για φίλους και συγγενείς.

Χθες λοιπόν, μεταξύ σοκολάτας και προετοιμασίας ύπνου, άκουσα τη μαμά μου να της λέει: «Ό,τι έχω Λενιώ μου είναι δικό σου. Σου χαρίζω ό,τι θες! Και το σπίτι στο χωριό και το αυτοκίνητό μου για να κάνεις βόλτες!». Περίμενα μία ενθουσιώδη απάντηση από τα χείλη της Έλενας, που όπως τα περισσότερα παιδιά, θα τρελαινόταν από χαρά στη σκέψη ότι κάποιος της χάρισε κάτι, ακόμη κι αν αυτό είναι ένα σπίρτο. Πόσο μάλλον το αγαπημένο μας εξοχικό όπου περνάμε τις διακοπές μας τα καλοκαίρια, αλλά και το αυτοκίνητο για να γίνει σοφερίνα που τόσο θέλει.

Τελικά η απάντηση με εξέπληξε για μία ακόμη φορά: «Γιαγιά, εγώ θέλω μόνο εσένα!». Ειλικρινά δεν της το έμαθα εγώ, δε με έχει ακούσει ποτέ να το λέω, δεν ξέρω πώς το έμαθε ή πώς της ήρθε να το πει. Η μαμά μου επέμεινε για να δει την αντίδρασή της. «Μα εγώ σου χαρίζω όλα μου τα υπάρχοντα μωρό μου! Και τα ρούχα μου και τα καλλυντικά μου και τα παπούτσια μου!». Και τότε η Έλενα της είπε, «Γιαγιά δεν ακούς; Εγώ θέλω μόνο εσένα!».

Κοιταχτήκαμε με την μαμά μου. Ένιωσα μία τεράστια συγκίνηση να με κυριεύει. Το μικρό μου ανθρωπάκι έχει αναπτύξει τη συναισθηματική του νοημοσύνη, έμαθε στ’ αλήθεια τι θα πει «αγάπη»... Αυτό άλλωστε ήταν το όνειρό μου!

Καλή σας ημέρα!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved