«Ελληνίδα μαμά νοικοκυρά μη φρικάρεις! Το πλύσιμο των ρούχων μπορεί να γίνει παιχνίδι! Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες!»

Είμαι μία ψυχαναγκαστική Ελληνίδα μαμά νοικοκυρά! Ανήκω κι εγώ στην κατηγορία των γυναικών που για να είναι ευτυχισμένες και ήρεμες, είναι απαραίτητο ο προσωπικός τους χώρος (σπίτι, γραφείο, αυτοκίνητο) να είναι πάντα καθαρός, τακτοποιημένος και μοσχομυριστός. Όπως φυσικά και τα ρούχα μου. Και για να ακριβολογήσω, δεν εννοώ μόνο τα δικά μου αλλά και της κόρης μου και του άντρα μου. Μάλλον, αυτός είναι και ο λόγος που το πλυντήριο είναι η αγαπημένη μου οικιακή συσκευή και φυσικά το πλύσιμο των ρούχων η πιο αγαπημένη μου δουλειά στο σπίτι. Θυμάμαι κάποτε που είχε χαλάσει το πλυντήριο και είχα πελαγώσει. Μέτραγα τις ώρες για να έρθει ο τεχνικός να το φτιάξει. Και τότε επανήλθε το χαμόγελο στα χείλη μου.

Το πλυντήριο ρούχων κάνει όλη τη δουλειά, έτσι δεν είναι; Φυσικά! Εάν όμως θες να είσαι σίγουρη ότι το αγαπημένο σου jean και το πανάκριβο πουλόβερ σου δε θα «μαζέψουν» στο πλύσιμο, δε θα ξεχειλώσουν ή ότι δε θα αλλάξει τελείως το χρώμα τους την πρώτη φορά που θα τα πλύνεις, καλό είναι να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου γύρω από το πλύσιμο των ρούχων! Σε αυτό θα μας βοηθήσει και η Electrolux!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα βασικά:

«Τα σκούρα με τα σκούρα και τα λευκά με τα λευκά!»Αν δε θες να δεις τη λευκό σου πουκάμισο... κίτρινο, γαλάζιο και μενεξεδί, φρόντισε πριν το ρίξεις στο πλυντήριο να σιγουρευτείς ότι είναι στο... γκρουπ με τα «ΛΕΥΚΑ!». Δε θέλει και πολλή σκέψη, σωστά;

Για να μη βρεθείς ποτέ αντιμέτωπη με το δυσάρεστο θέαμα «το φόρεμά μου έγινε βαφτιστικό», φρόντισε να το πλύνεις στη σωστή θερμοκρασία. Μη τρελαίνεσαι! Ξέρω ξέρω! Κι εγώ στο ξεκίνημα της καριέρας μου στο πλύσιμο, έκανα το ίδιο λάθος. Πίστευα ότι εάν δεν πλυθεί το ρούχο στους 90 βαθμούς (Θεός φυλάξοι!), δεν καθαρίζει. Χάρισα πολλά αγαπημένα μου ρούχα για να μάθω ότι ένα ρούχο –αν έχεις καλό πλυντήριο- καθαρίζει και σε χαμηλότερη θερμοκρασία! 

Μη πελαγώνεις: Η ετικέτα φροντίδας του ρούχου καθορίζει η θερμοκρασία. Μυστικό: Συνήθως οι θερμοκρασίες που αναγράφονται στις ετικέτες είναι χαμηλότερες από αυτές που αντέχουν πραγματικά... Φύλαγε τα ρούχα σου να 'χεις τα μισά που λένε και να που ταιριάζει γάντι!

Διάλεξε το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης. Χώρισε τα άπλυτα σε υφάσματα. Δε μπορώ να πιστέψω ότι θα έπλενες ένα μεταξωτό ρούχο ή ένα πουλόβερ μαζί τα αθλητικά σου παπούτσια ή το τζιν σου! Τα μάλλινα έχουν το δικό τους πρόγραμμα, όπως τα αθλητικά και τα τζιν.

Το πρώτο μάθημα έφτασε στο τέλος του! Σύντομα θα επανέλθω με περισσότερες συμβουλές μαζί με την αγαπημένη μου Electrolux!

Καλή σας μέρα!

«Ελληνίδα μαμά νοικοκυρά μη φρικάρεις! Το πλύσιμο των ρούχων μπορεί να γίνει παιχνίδι! Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες!»
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved