Επιστροφή στα θρανία με μάσκες αλλά χωρίς… ψείρες!

Επιτέλους, τα κορίτσια επέστρεψαν στο σχολείο και μαζί με εκείνες επέστρεψα κι εγώ στο πεδίο της μάχης.

Δέσποινα Καμπούρη
Επιστροφή στα θρανία με μάσκες αλλά χωρίς… ψείρες!

Αν νομίζεις όμως πως η μάσκα αποτέλεσε σημείο μάχης με τις κόρες μου, κάνεις λάθος! Αλλού δίνεται η πραγματική μάχη και στην πρώτη μου γνωριμία με τον «εχθρό» με έπιασα αδιάβαστη.

Βλέπεις την πρώτη γνωριμία με τις ψείρες, την είχα όταν η Έλενα ήταν ακόμα νήπιο και τα μακριά καστανά της μαλλιά αποτέλεσαν πόλο έλξης για τις ψείρες της κεφαλής. Σοκ η μάνα, που βρέθηκε μέσα σε ένα απόγευμα να ψάχνει τι πήγε λάθος.

Εκεί ξεκίνησα το αγωνιώδες ψάξιμο για τις ψείρες.

Όλα ήταν σαφή και ξεκάθαρα: Οι ψείρες δεν κάνουν διακρίσεις και επισκέπτονται κυρίως τα παιδιά ηλικίας 3-12 ετών και «συχνάζουν» στο χώρο του σχολείου, του νηπιαγωγείου ενώ έχουν μέγεθος όσο το κεφάλι καρφίτσας.

Την πρώτη λοιπόν φορά που είχα υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά, λόγω έντονης φαγούρας της κόρης μου, ζήτησα από τη μαμά μου να κάνει τον... ενδελεχή έλεγχο. Το πόρισμα δεν άφηνε περιθώρια λάθους ή αμφισβήτησης. Το παιδί μου είχε ψείρες και εγώ έπρεπε να βρω τον καλύτερο τρόπο να το απαλλάξω από αυτές.

Δεν ήθελα με τίποτα να εμπιστευτώ τις συνήθεις αγωγές που βασίζονται είτε σε εντομοκτόνες χημικές ουσίες όπως pyrethrin, malathion, permethrin, είτε σε προϊόντα με δραστικές ουσίες τις σιλικόνες όπως διμεθικόνη, κυκλομεθικόνη κ.α. Η συχνή και λανθασμένη χρήση των εντομοκτόνων χημικών ουσιών, οδηγεί στη δημιουργία ανθεκτικότητας, λόγω γενετικής μετάλλαξης των ψειρών, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση τους από άτομα με άσθμα, αναπνευστικά ή και άλλα δερματικά προβλήματα. Επίσης τα προϊόντα με σιλικόνες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή τους, καθώς πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με τους βλεννογόνους του προσώπου ( μάτια, στόμα, μύτη), αλλά και η χρήση τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για να μη μακρηγορώ, η λύση που εμπιστεύτηκα ήταν μία: Licener!

licener

Είναι η σωστή επιλογή αφού τα προϊόντα με φυσικά συστατικά και μηχανική δράση, προκαλούν ασφυξία σε ψείρες και κόνιδες και επομένως την εξόντωσή τους, καθιστώντας τα ως τα πλέον κατάλληλα για χρήση σε μικρά παιδιά. Λόγω του φυσικού μηχανισμού δράσης τους είναι η καλύτερη επιλογή για όλους, δεν επιβαρύνουν το δέρμα ή την αναπνοή και εξασφαλίζουν άμεσο και οριστικό αποτέλεσμα στα κεφαλάκια των παιδιών σου, χωρίς να δημιουργούν ανθεκτικά στελέχη.

Γιατί Licener; Γιατί είναι ευκολόχρηστο σαμπουάν, γιατί έχει αποτέλεσμα σε 10 λεπτά με μία μόνο χρήση, γιατί δεν είναι τοξικό και δεν περιέχει σιλικόνες και parabens και φυσικά είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 2 ετών! Κι αυτό το ειδικό χτενάκι, μου έλυσε τα χέρια και έχω γίνει καλύτερη κι από τη μαμά μου στην εύρεση ψείρας και κόνιδας στο κεφαλάκι των κοριτσιών!

Και αφού ούτως ή άλλως τα αντιφθειρικά είναι τα πλέον απαραίτητα, με την αγορά του Licener μπορείς να συμβάλεις και στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΥ», αφού με κάθε συσκευασία αποδίδονται 0,25€ στην οργάνωση.

Καλή σχολική χρονιά!

licener1

Καλή αρχή μαμάδες! Καλή και ασφαλή σχολική χρονιά να έχουμε όλες!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved