Ακούω το κλικ και ξεκινάω!

Οι εποχές αλλάζουν. Κι ευτυχώς αλλάζουν και τα μυαλά μας. Προς το καλό. Ή μάλλον όχι μόνο τα μυαλά μας, αλλά και ολόκληρη η κοσμοθεωρία μας σε σχέση με την ασφάλεια μέσα στο αυτοκίνητο.

Δέσποινα Καμπούρη
Ακούω το κλικ και ξεκινάω!

Όταν ήμουν στην ηλικία της μικρής μου κόρης δεν υπήρχαν καν καθισματάκια αυτοκινήτου. Ή για να είμαι ακριβής, εγώ τουλάχιστον δεν τα θυμάμαι. Γιατί πολύ απλά, το πολύ που άκουγα από τη μαμά μου όταν μπαίναμε στο αυτοκίνητο ήταν: «Δέσποινα κατέβασε την ασφάλεια!». Τρακαρίσματα έγιναν. Ελάχιστα και ανώδυνα. Κι εγώ πλέον μεγάλωσα και αυτή τη στιγμή σας γράφω αυτές τις γραμμές. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που αφορούν σε τραγικά ατυχήματα στα οποία εμπλέκονταν και εξακολουθούν να εμπλέκονται μέχρι και σήμερα παιδιά που δεν ήταν σωστά ασφαλισμένα μέσα στο αυτοκίνητο. Αυτό ήταν και ο μεγαλύτερός μου εφιάλτης από τότε που έγινα μαμά… Η εμμονή μου με την ασφαλή οδήγηση, αλλά και την ασφαλή μεταφορά των παιδιών μου στο αυτοκίνητο αγγίζει τα όρια της υστερίας. Γιατί πολύ απλά, αν δεν ακούσω το κλικ ΔΕΝ ξεκινάω.

Ευτυχώς τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας, η τεχνολογία εξελίχθηκε από τότε που ήμουν εγώ παιδί και πλέον υπάρχουν καθίσματα που είναι πιο ασφαλή κι από την αγκαλιά της μαμάς… ή μάλλον πιο ασφαλή από οποιαδήποτε αγκαλιά μέσα στο αυτοκίνητο καθώς όπως πιθανά γνωρίζετε, το να έχεις στην αγκαλιά σου ένα μωρό ή ένα παιδί στο αυτοκίνητο εν κινήσει, είναι πιο ανόητη πράξη που μπορεί να κάνει κάποιος. Έχετε δει ποτέ πειραματικά βίντεο στο Youtube από τέτοια ελεγχόμενα ατυχήματα (crash tests) με κούκλες; Το παιδί που βρίσκεται στην αγκαλιά του μπαμπά ή της μαμάς μέσα στο αμάξι, σε περίπτωση ατυχήματος γίνεται αυτόματα «αερόσακος». Δε συνεχίζω άλλο!

Και πάμε στο σήμερα. Στο σύγχρονο σήμερα που οι γονείς είναι καλά ενημερωμένοι και προνοητικοί. Στο σήμερα που δε νοείται παιδί στο αυτοκίνητο μέχρι ύψος 1.50 δηλαδή περίπου σε ηλικία 12 ετών χωρίς καθισματάκι. Είναι πλέον και νόμος του κράτους. Η επιλογή του καθίσματος γίνεται με αυστηρά κριτήρια. Ποτέ στο πόδι. Και φυσικά το πρώτο πράγμα που μετράει για εμένα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η ασφάλεια, η εργονομία και μετά η εμφάνιση.

Λίγο πριν το καλοκαίρι είχαμε αποφασίσει οικογενειακώς να κάνουμε ένα ταξίδι οδικώς. Ο κορονοιός είχε ήδη αποφασίσει πριν από εμάς. Θα προσπαθούσαμε να αποφύγουμε άλλους προορισμούς. Κάπως έτσι μπήκαμε πάλι στη διαδικασία επιλογής ασφαλούς καθίσματος για τα παιδιά. Εμείς για τη Χριστίνα καταλήξαμε στο CYBEX Solution Z i-Fix που είναι ιδανικό για παιδιά ηλικίας από 3 μέχρι περίπου 12 ετών (100-150cm ύψος).

IMG 8615
IMG 8616

Το Solution Z i-Fix είναι το τελευταίο κάθισμα της σειράς CYBEX Platinum και σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να… «μεγαλώνει» μαζί με το παιδί. Χάρη στο ρυθμιζόμενο ύψος 12 θέσεων και στην αυτόματη ρύθμιση του πλάτους, τα προστατευτικά για το κεφάλι και τους ώμους προσαρμόζονται εύκολα, με το ένα χέρι, ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες χώρου του παιδιού. Το πατενταρισμένο ανακλινόμενο προσκέφαλο κρατά το κεφάλι του παιδιού εντός της περιοχής ασφαλείας του καθίσματος, ενώ το σύστημα εξαερισμού κρατά το παιδί δροσερό για μέγιστη άνεση ακόμα και τις ζεστές ημέρες. Είναι πιστοποιημένο με το πιο πρόσφατο πρότυπο ασφαλείας UN R129/03, το οποίο ενσωματώνει πιο αυστηρές διαδικασίες δοκιμής για την απόδοση σε πλευρικές συγκρούσεις και βαθμολογήθηκε από τον Ανεξάρτητο Οργανισμό ADAC «Best in Class» με εξαιρετική βαθμολογία 1.9 στα τεστ 05/2020.

photo new

Και φυσικά υπάρχουν και τα εξής για τα πιο μικρά παιδάκια: Το Cloud Z i-Size (από 0-24 μηνών- μέχρι 85 εκ. ύψος) και μετά το Sirona Z i-Size (μέχρι 4 ετών- μέχρι 105 εκ. ύψος), που ανήκουν επίσης στην σειρά CYBEX Platinum. Μάλιστα, αν επιλέξετε το Cloud Z i-Size που είναι το πρώτο βρεφικό κάθισμα με την βάση Z, μπορείτε στην ίδια βάση να τοποθετήσετε το επόμενο κάθισμα Sirona Z i-Size. Έτσι με μια βάση έχετε δυο καθίσματα και το παιδάκι σας ασφαλές μέχρι την ηλικία των 4 ετών.

CYB 20 templates webbanner Zline ModularSystem EN

Τώρα θα μου πείτε γιατί CΥΒΕΧ και όχι κάποια άλλη μάρκα; Γιατί είναι η ηγέτιδα εταιρεία στην ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στο αυτοκίνητο. Όλα τα προϊόντα της CYBEX βασίζονται στην Αρχή της Καινοτομίας D.S.F. (Design/Safety/Functionality). Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι ο συνδυασμός μοναδικού σχεδιασμού, ασφάλειας και ποιότητας και έξυπνης λειτουργικότητας ήταν πάντα στον πυρήνα του DNA της εταιρείας που μέχρι σήμερα έχει αποσπάσει πάνω από 400 βραβεία!

CYB 20 templates webbanner Zline SolutionZi Fix EN 1

Κι επειδή ξέρω ότι για πολλές μαμάδες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η αισθητική, πρέπει να σας πω ότι αν δείτε έναν κατάλογο CYBEX (όχι μόνο καθισματάκια αυτοκινήτου, αλλά και καροτσάκια ή άλλα αξεσουάρ που αφορούν το παιδί) θα καταλάβετε γιατί κατάφερε να αναδειχθεί σε πρωτοποριακό lifestyle & fashion brand!

Αν θα έπρεπε να σας περιγράψω με δύο μόνο λέξεις τα καθισματάκια αυτοκινήτου της CYBEX θα χρησιμοποιούσα αυτές: Ασφάλεια και Ομορφιά ή όπως ειναι το motto της εταιρείας «Safety meets Elegancy»!

teaser di 140 the new z line en en 5ece6fa57899a

The choice is yours!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved