Πώς να υποστηρίξετε την σύζυγό σας ενώ είναι έγκυος

Πώς οι μελλοντικοί μπαμπάδες μπορούν να υποστηρίξουν την έγκυο σύντροφό τους.

Πώς να υποστηρίξετε την σύζυγό σας ενώ είναι έγκυος
Bigstock

Μαζί με τα χαρούμενα, θετικά συναισθήματα για την εγκυμοσύνη , είναι φυσικό τόσο για την μέλλουσα μαμά όσο και για τον μελλοντικό μπαμπά να ανησυχούν πως δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην νέα πραγματικότητα που πλησιάζει.

Μερικές φορές, το μόνο που μπορεί να χρειάζεται η σύντροφός σας είναι να είστε εκεί. Μια αγκαλιά ή μια καθησυχαστική λέξη μπορεί να την κάνει να νιώσουν πως την υποστηρίζεται και την φροντίζετε. Εάν θέλετε να την ενθαρρύνετε:

  • Μιλήστε με την/τον γιατρό ή τη μαία
  • Δοκιμάστε διαλογισμό ή ασκήσεις αναπνοής
  • Παραμείνετε σωματικά δραστήριοι
  • Τρώτε τακτικά, υγιεινά γεύματα
  • Κοιμηθείτε καλά
  • Συμμετάσχετε σε προγεννητικά σεμινάρια μαζί με άλλους γονείς

«Το να είστε παρών είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται η σύντροφος και μέλλουσα μαμά είναι μια αγκαλιά ή έναν ώμο να κλάψει.»

Άγχος και κατάθλιψη

Πολλές γυναίκες βιώνουν άγχος ή κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η μαία ή η/ο γιατρός θα ρωτά συχνά την σύντροφό σας πώς νιώθει. Εάν αισθάνεστε πως χρειάζεται υποστήριξη, μπορείτε να μιλήσετε κατ’ ιδίαν με την/ τον ειδικό για να σας κατευθύνει.

Η σχέση σας

Η εγκυμοσύνη μπορεί να ασκήσει πρόσθετη πίεση στη σχέση σας. Η τακτική συζήτηση για το πώς νιώθετε και οι δύο μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα μαζί.

Πώς η εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει τους μελλοντικούς μπαμπάδες

Οι σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές που υφίστανται οι έγκυες μαμάδες και οι είναι λίγο πολύ γνωστές. Αλλά υπάρχουν κάποιες ερευνητικές ενδείξεις πως και οι μελλοντικοί μπαμπάδες εμφανίζουν ορμονικές αλλαγές, παρόλο που δεν είναι εκείνοι που κυοφορούν.

Πολλοί βιώνουν στρες, άγχος ή κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τη γέννηση του μωρού.

Η απόκτηση ενός μωρού είναι μια τεράστια αλλαγή στη ζωή, η οποία μπορεί να επηρεάσει και τους δύο γονείς για αυτό προσπαθήστε να είστε ειλικρινείς και πάνω από όλα το στήριγμά της.

Πηγή: tommys.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved