Μπαμπάς με νήπιο: 5 δημιουργικοί τρόποι για να περάσετε χρόνο μαζί

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε κάθε στιγμή με τα παιδιά σας να την κάνετε ανεξίτηλη ανάμνηση.

Μπαμπάς με νήπιο: 5 δημιουργικοί τρόποι για να περάσετε χρόνο μαζί
Bigstock

Η γονεϊκότητα είναι μια από τις πιο πολύτιμες εμπειρίες της ζωής, γεμάτη με στιγμές που αξίζει να ζήσεις και να απολαμβάνετε. Ωστόσο, στον έντονο ρυθμό της καθημερινότητας, είναι εύκολο να ξεχνάτε να επικεντρωθείτε στις μικρές, αλλά σημαντικές στιγμές με τα παιδιά σας.

Ανακαλύψτε πέντε απλούς τρόπους για να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τα μικρά σας και να δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα αντέξουν μια ζωή.

1. Κάντε το μπάνιο

Αντί να αφήσετε και αυτό να το αναλάβει η σύντροφός σας, μπορείτε να λούσετε εσείς το μικρό σας και ίσως να το πείσετε πως τα καταφέρνετε καλύτερα στο να μην μπαίνει σαμπουάν στα μάτια του.

2. Παίξτε παρέα

Είναι πολύ πιο εύκολο να κάθεστε στον καναπέ διαβάζοντας ένα περιοδικό ή βλέποντας τηλεόραση όταν γυρνάτε σπίτι από τη δουλειά παρά να ασχολείστε με ένα μικρό παιδί. Αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική στιγμή για να καθίσετε παρέα στο πάτωμα και να παίξετε μαζί.

3. Φάτε βραδινό όλοι μαζί

Στην κουλτούρα των γρήγορων ρυθμών φαίνεται ξένο να τρώει η οικογένεια μαζί. Αυτές οι στιγμές, όμως, μπορούν να γίνουν όμορφες αναμνήσεις !

4. Διαβάστε ένα βιβλίο

Τα παιδιά αναπτύσσουν αγάπη για τα βιβλία από μικρή ηλικία. Το να διαβάζετε ένα παραμύθι πριν κοιμηθεί το νήπιο παιδί σας, μπορεί να γίνει η καλύτερη στιγμή της ημέρας σας!

5. Παίξτε στην αυλή ή στο πάρκο

Οι επιλογές είναι ατελείωτες, ωστόσο πολλοί μπαμπάδες δεν εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να παίξουν έξω με τα παιδιά τους. Οι μπάλες, το τρέξιμο στο γρασίδι ή η βόλτα στο πάρκο είναι όλα υπέροχες δραστηριότητες . Μην είστε τόσο σοβαροί, αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει λίγο.

Πηγή: familylife.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved