«Αγαπητέ μπαμπά...» - Ένα γράμμα για τους νέους μπαμπάδες

Ένα γράμμα για όλους εκείνους τους μπαμπάδες που προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους.

Μαργαρίτα Νικολάου
«Αγαπητέ μπαμπά...»  - Ένα γράμμα για τους νέους μπαμπάδες

πηγή: @o_trocatintas

Αγαπητέ μπαμπά,

Ελπίζω αυτό το μήνυμα να σε βρίσκει καλά. Κουρασμένο αλλά καλά. Καλωσόρισες στην πατρότητα. Σου πάει πολύ να ξέρεις.

Ορίστε μερικά πράγματα που η σπουδαία γυναίκα που έχεις στο πλευρό σου και το μωρό σου θέλουν να γνωρίζεις.

Ακόμη και δεν το νιώθεις, κάποιες φορές, σε χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Μία από τις πιο σημαντικές δουλειές που έχεις να κάνεις είναι να τους υποστηρίξεις και να ζητωκραυγάσεις για εκείνους καθώς ψάχνουν να βρουν τα νέα τους πατήματα είτε μαζί σου, είτε χωρίς εσένα. Είσαι ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας. Και τώρα, η ομαδική δουλειά είναι ζωτικής σημασίας.

Κάτω από αυτό το τεράστιο χαμόγελο και την αγάπη, το σώμα της γυναίκας σου νιώθει «σπασμένο» και κουρασμένο. Φορά το γενναίο της πρόσωπο επειδή πρέπει να συνεχίσει. Και είναι δυνατή. Εσύ, περισσότερο από τον οποιονδήποτε, το γνωρίζεις καλύτερα αυτό. Αλλά σε παρακαλώ, μην την αφήσεις να σε ξεγελάσει. Ρώτησέ τη πώς νιώθει. Πες της ότι κάνει καλή δουλειά. Βοήθησέ τη μέσα στο σπίτι πριν στο ζητήσει. Αυτά τα πράγματα μπορεί να σου φαίνονται μικρά, αλλά σημαίνουν τόσα πολλά για εκείνη αυτή τη στιγμή.

Το μωρό σου σε αγαπά πολύ. Καθώς μεγαλώνει θα το ανακαλύπτεις όλο και περισσότερο αυτό. Αλλά τώρα, οι προσπάθειές σου και η παρουσία σου είναι εκείνα που έχουν περισσότερη σημασία. Σε χρειάζεται και θέλει να εμφανίζεσαι όταν κλαίει. Σε χρειάζεται και θέλει να είσαι εκεί ακόμη και όταν εσύ νιώθεις ότι θέλει τη μαμά του. Βασίζεται και σε εσένα το ίδιο.

Είσαι ένας υπέροχος μπαμπάς για όλα τα μικρά καθημερινά πράγματα και ακόμα περισσότερα

mpampas-patrotita-(4).jpg

Και μάντεψε; Η σύζυγός σου σε αγαπά περισσότερο τώρα που έγινες πατέρας. Με το να σε βλέπει να αγαπάς κάποιον που έχετε δημιουργήσει μαζί, είναι απερίγραπτο. Είναι τόσο περήφανη για εσένα, ακόμη και αν είναι αρκετά κουρασμένη για να θυμηθεί να σου το πει κάποιες φορές.

Δεν θέλουν να είσαι τέλειος. Απλά θέλουν να είσαι εσύ. Θα σου πάρει χρόνο για να μάθεις πώς να είσαι ο μπαμπάς που θες να είσαι, αλλά για εκείνους είσαι ο μπαμπάς που ήθελαν να είσαι.

Ξέρουν ότι και εσύ θα νιώσεις κάποιες φορές μόνος ή κουρασμένος ή άυπνος, αλλά σε παρακαλώ άσε το φως σου να λάμπει. Υπάρχουν δύο άνθρωποι στη ζωή σου αυτή τη στιγμή που σε χρειάζονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Και τέλος, σε παρακαλώ να θυμάσαι ότι γεννήθηκες για να γίνεις κάποια στιγμή ένας σπουδαίος μπαμπάς. Ακόμη και όταν εσύ αναρωτιέσαι αν είναι αρκετό αυτό που κάνεις. Έχεις μια τεράστια αγκαλιά που μπορεί να κρατήσει πολλές καρδιές την ίδια στιγμή .

ελεύθερη απόδοση - πηγή:instagram @wordsof_emmaheaphy

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved