Συμβουλές που σας δίνουν για το μωρό σας και που δεν χρειάζεστε

Συμβουλές για βρέφη που τελικά είναι μύθοι.

Συμβουλές που σας δίνουν για το μωρό σας και που δεν χρειάζεστε

Καταρρίπτοντας μύθους γύρω από τη μητρότητα και τη φροντίδα του παιδιού

Bigstock

Όταν αποκτάτε μωρό, όλοι έχουν γνώμη, άποψη και φυσικά συμβουλές που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη και τη μητρότητα παιχνιδάκι. Ναι, ναι, ακριβώς. Από τη στιγμή που θα ανακοινώσετε ότι γέννησατε, θα λάβετε συμβουλές, πληροφορίες και tips που κάποιες μάλιστα δεν έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά.

Ποιες είναι όμως εκείνες οι συμβουλές που θα ακούσει μια νέα μητέρα από άλλους; Πάμε να τις δούμε αναλυτικά και φυσικά να τις αναλύσουμε.

  • Τα νεογέννητα πρέπει να τα κάνετε μπάνιο κάθε μέρα

Όχι, τα μωρά δεν χρειάζεται να κάνουν μπάνιο κάθε μέρα. Δεν ιδρώνουν όπως οι ενήλικες, έτσι κάθε 2-3 μέρες είναι αρκετές να το κάνετε μπανάκι.

  • Τα μωρά κοιμούνται καλύτερα σε σκοτεινό και ήσυχο περιβάλλον

Μπορεί κάποια μωρά να θέλουν ησυχία για να κοιμηθούν, όμως τα περισσότερα μπορούν να κοιμηθούν και με θόρυβο και φως.

Τι να φορέσετε στο νεογέννητο μωρό το καλοκαίρι;

Bigstock
  • Βάζοντας το μωρό σας να σταθεί όρθιο ή να αναπηδήσει στα πόδια σας μπορεί να του προκαλέσει ραιβογονία

Πρόκειται για μύθο! Τίποτε κακό δεν θα συμβεί στο παιδί σας. Κάθε άλλο! Τα μικρά μωρά μαθαίνουν πώς να αντέχουν το βάρος στα πόδια τους και να βρίσκουν το κέντρο βάρους τους, οπότε το να αφήνετε το παιδί σας να στέκεται ή να αναπηδά είναι διασκεδαστικό και το βοηθά να αναπτυχθεί.

  • Βάζοντάς του να ακούει κλασική μουσική θα ενισχύσετε το IQ του

Ενώ η μουσική μπορεί να εμπλουτίσει τη ζωή ενός μικρού παιδιού, καμία έρευνα δεν έχει βρει ότι το να ακούει ένα μωρό κλασική μουσική ιδιαίτερα μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την ενίσχυση του εγκεφάλου και κατ'επέκταση του IQ του.

  • Αν παίρνετε αγκαλιά το μωρό σας θα το κακομάθετε

Ακόμη ένας μύθος. Όταν οι γονείς αγκαλιάζουν τα παιδιά τους τους δείχνουν ότι θα είναι πάντα εκεί για να τα φροντίζουν.

  • Μη βάζετε ποτέ αντηλιακό σε μωρό μικρότερο από 6 μηνών

Αν και είναι καλύτερο να κρατάτε το μικρό σας μακριά από τις επικίνδυνες ακτίνες UV, μπορείτε και πρέπει να βάλετε αντηλιακό στο μωρό σας εάν είναι στον ήλιο.

Πώς όμως πρέπει να εφαρμόσετε το εν λόγω αντηλιακό; Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP): «Χρησιμοποιήστε αντηλιακό σε μικρές περιοχές του σώματος, όπως το πρόσωπο (και τα χέρια), εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα προστατευτικά ρούχα και σκιά».

  • Όλα τα μπιμπερό και οι πιπίλες για τα μωρά κάτω των τριών μηνών πρέπει να είναι αποστειρωμένα

Ναι, πρέπει να αποστειρώνετε τα μπιμπερό και τις πιπίλες αφού τα βγάλετε για πρώτη φορά από τη συσκευασία τους αλλά από κει και πέρα το πλύσιμο με σαπούνι και νερό αρκεί (μπορείτε να τα βάλετε και στο πλυντήριο πιάτων χωρίς άλλα σκεύη). Τα μωρά εκτίθενται σε πολύ περισσότερα μικρόβια από αυτά που μπορεί να παραμείνουν στο μπιμπερό και τις πιπίλες.

με πληροφορίες από το parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved