Εννέα μύθοι για την εγκυμοσύνη

Πράγματα που δεν ισχύουν την εγκυμοσύνης.

Εννέα μύθοι για την εγκυμοσύνη

Πράγματα που έχετε ακούσει ή διαβάσει για την εγκυμοσύνη και δεν ισχύουν. 

Bigstock

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερη και κάθε μέλλουσα μαμά θέλει να κάνει ό,τι καλύτερο για να μεγαλώσει το μωρό της υγιές μέσα στην μήτρα. Σίγουρα έχετε ακούσει πολλά πράγματα για το τι μπορείτε να κάνετε, τι δεν μπορείτε να κάνετε, πού βρίσκεται λοιπόν η αλήθεια;

Παρακάτω μερικοί μύθοι για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Μύθος #1: Κάντε τρία γεύματα την ημέρα

Το ιδανικό είναι να κάνετε έξι ή εφτά γεύματα την ημέρα, κάθε δύο με τρεις ώρες. Τα γεύματα πρέπει να είναι υγιεινά, από διαφορετικές ομάδες τροφίμων για να σας εξασφαλίζουν ότι θα προσλαμβάνετε σε επάρκεια τα θρεπτικά συστατικά που έχετε ανάγκη.

Η αναιμία περιγράφει μία κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός δεν έχει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια τα οποία μεταφέρουν οξυγόνο στο σώμα και στο έμβρυο.

Bigstock

Μύθος #2: Πίνετε μόνο ντεκαφεϊνέ καφέ

Είναι αλήθεια ότι την περίοδο της εγκυμοσύνης ο καφεΐνη μπορεί να περάσει στον πλακούντα και να επηρεάσει την ανάπτυξη και την υγεία του μωρού. Ωστόσο, ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι την ημέρα δεν είναι απαγορευτικό. Έρευνες δείχνουν ότι μέχρι και 200 mg καφεΐνη την ημέρα είναι επιτρεπτό και δεν επηρεάζει την υγεία ή την ανάπτυξη του μωρού.

Μύθος #3: Κόψτε το τυρί

Δεν είναι όλα τα τυριά απαγορευτικά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Απαγορευτικά είναι εκείνα που φτιάχνονται από μη παστεριωμένο γάλα και μπορεί να ευθύνονται και λοιμ΄βξεις από βακτήρια.

Μύθος #4: Τρώτε για δύο

Ναι, οι λιγούρες είναι πραγματικές, ναι χρειάζεστε παραπάνω θερμίδες για παραπάνω ενέργεια στην εγκυμοσύνη, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να… διπλασιάσετε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι παραπάνω θερμίδες που καταναλώνετε σε μία ημέρα, δεν πρέπει να ξεπερνάνε κατά μέσο όρο τις 300.

Μύθος #5: Αποφύγετε ψάρια και θαλασσινά

Τα ψάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και καλά λιπαρά οξέα ωμέγα-3 τα οποία έχουν σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη του μωρού. Ο ειδικοί συμβουλεύουν τις έγκυες να τρώνε δύο με τρεις μερίδες ψάρια ή η θαλασσινά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο. Μερικές από τις επιλογές σας; Σολομός και γαρίδες. Αποφύγετε το σούσι στην εγκυμοσύνης και γενικά το ωμό ψάρι και κρέας.

Μύθος #6: Δεν πρέπει να παίρνετε παυσίπονα

Πολλά παυσίπονα θεωρούνται ασφαλή και την περίοδο της εγκυμοσύνης, ωστόσο, πολλές γυναίκες τα αποφεύγουν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και να κάνετε ό,τι σας πει εκείνος.

Μύθος #7: Πρέπει να σταματήσετε τη γυμναστική

Μάλλον το αντίθετο. Η γυμναστική έχει αποδεδειγμένα πολλά οφέλη για τη μαμά και το έμβρυο. Σημαντικό ωστόσο είναι πριν συνεχίσετε τη γυμναστική που ήδη κάνατε ή ξεκινήσετε κάποιο καινούριο είδος να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Pregnancy Yoga. Exercise For Pregnant Woman.

Έγκυος κάνει γιόγκα.

Bigstock

Μύθος #8: Δεν κάνει να βάφετε τα μαλλιά σας

Η Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης ανέφερε ότι οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη βαφή μαλλιών δεν είναι πολύ τοξικές και είναι απίθανο μεγάλο μέρος της βαφής να διεισδύσει στο δέρμα σας ή να απορριφθεί ούτως ή άλλως από το μωρό. Αυτό ισχύει τόσο για τη ημιμόνιμη όσο και για τη μόνιμη βαφή.

Οι περισσότεροι γιατροί, ωστόσο, για παν ενδεχόμενο συμβουλεύουν τις έγκυες να αποφεύγουν να βάφουν τα μαλλιά τους το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης όταν τα πρώτα όργανα του μωρού αρχίζουν να διαμορφώνονται.

Μύθος #9: Δεν μπορείς να κάνεις μανικιούρ

Τόσο το βερνίκι νυχιών όσο και το προϊόν αφαίρεσης βερνικιού νυχιών είναι ασφαλές για χρήση, υπό την προϋπόθεση ότι ο χώρος αερίζεται καλά όταν τα μπουκάλια δεν έχουν καπάκι.

Με πληροφορίες από thebump.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved