Δίαιτα για εκείνες και εκείνους που δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν

Ανακαλύψτε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον περιορισμένο χρόνο για να τρέφεστε υγιεινά.

Δίαιτα για εκείνες και εκείνους που δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν
Bigstock

Στους γρήγορους ρυθμούς ζωής, η εύρεση χρόνου για να μαγειρέψετε θρεπτικά γεύματα είναι μια πρόκληση . Ωστόσο, μόνο και μόνο επειδή δεν έχετε χρόνο δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάζετε την υγεία σας.

Με λίγο προγραμματισμό και έξυπνες επιλογές, μπορείτε να απολαμβάνετε νόστιμα και θρεπτικά γεύματα ακόμα και όταν δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα.

Ποιες είναι, λοιπόν, αυτές οι πρακτικές, γρήγορες και εύκολες ιδέες γευμάτων που απαιτούν ελάχιστη προετοιμασία, αλλά έχουν και υψηλή διατροφική αξία;

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό

Όπως είναι γνωστό, το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας . Θα πρέπει να είναι ένα πλήρες γεύμα με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ταυτόχρονα να σας κρατά χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το ιδανικό πρωινό θα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνη (γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, αυγά, σολομός, γαλοπούλα) και φυτικές ίνες (δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα ή λαχανικά). Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να συνδυάσετε τα παραπάνω και να δημιουργήσετε πολλά διαφορετικά πιάτα πρωινού για να το κρατήσετε ενδιαφέρον.

Μην παραλείπετε τα σνακ

Να έχετε πάντα μαζί σας υγιεινά σνακ .

Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, μπάρες δημητριακών και ανάλατοι ξηροί καρποί χωράνε στην τσάντα σας και ταυτόχρονα συντηρούνται εύκολα καθώς αντέχουν στη ζέστη.

Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε γάλα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, ακόμη και σε περίπτερα.

Φαγητό από ντελίβερι

Όταν παραγγέλνετε προσπαθήστε να επιλέγετε μια πηγή πρωτεΐνης χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, όπως ψάρι , κοτόπουλο, γαλοπούλα και φιλέτο με μια πηγή υδατανθράκων όπως ρύζι ή ζυμαρικά και μια ανάμεικτη σαλάτα ή ψητά λαχανικά.

Αν θέλετε να φάτε ελαφριά, παραγγείλετε μια σαλάτα λαχανικών με κατίκι, κρουτόν ή παξιμάδια. Σε άλλη περίπτωση, δοκιμάστε μια μπαγκέτα ψωμιού ολικής αλέσεως με φιλέτο κοτόπουλο, αυγό, τόνο ή σολομό και πολλά λαχανικά όπως ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, μαρούλι, μανιτάρια.

Ακόμη και όταν πιέζεστε για χρόνο, μπορείτε να κάνετε την υγιεινή διατροφή προτεραιότητα.

Ενσωματώνοντας στρατηγικές εξοικονόμησης χρόνου και επιλέγοντας γρήγορα γεύματα, μπορείτε να διατηρείτε μια ισορροπημένη διατροφή.

Θυμηθείτε να

  • Εστιάζετε σε ολόκληρα τρόφιμα
  • Χρησιμοποιείτε προπαρασκευασμένα συστατικά και να
  • Προγραμματίζετε, όποτε είναι δυνατόν

Με αυτές τις συμβουλές, θα μπορείτε να απολαμβάνετε θρεπτικά γεύματα ακόμα και τις πιο πολυάσχολες μέρες σας.

Πηγή: verticalwise.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved