Διατροφή μαμάς: 3 γλυκές λιχουδιές που ικανοποιούν τις λιγούρες χωρίς να προσθέτουν κιλά

Ικανοποιήστε την επιθυμία σας για γλυκό με ένα από αυτά τα τρία γλυκά σνακ που έχουν λίγες θερμίδες.

Διατροφή μαμάς: 3 γλυκές λιχουδιές που ικανοποιούν τις λιγούρες χωρίς να προσθέτουν κιλά
Bigstock

Η επιθυμία για μια γλυκιά λιχουδιά μέσα στη μέρα, είναι συχνή. Άλλοτε ενδίδετε με ευκολία κι άλλες πάλι φορές προσπαθείτε να αντισταθείτε σθεναρά.

Πώς θα σας φαινόταν, όμως, αν είχατε τη δυνατότητα να μπορείτε να απολαμβάνετε ορισμένα γλυκά σνακ χωρίς ενοχές και κυρίως χωρίς να αυξάνεται το βάρος σας;

Ο ιστότοπος shefinds.com απευθύνθηκε σε ειδικούς οι οποίοι πρότειναν τις ακόλουθες τρεις λιχουδιές:

808513a6-sokolata.jpg

Μαύρη σοκολάτα

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η μαύρη σοκολάτα είναι μία από τις καλύτερες γλυκές λιχουδιές που μπορείτε να απολαμβάνετε τακτικά χωρίς να ανησυχείτε μήπως θέσετε σε κίνδυνο τους στόχους σας για απώλεια βάρους. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην περιεκτικότητά της σε κακάο και φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλουν στο αίσθημα πληρότητας περιορίζοντας σημαντικά την επιθυμία για γλυκό. Είναι επίσης, χαμηλή σε θερμίδες ενώ παρέχει σημαντικές ποσότητες μαγνησίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για υγιείς μύες, οστά και δόντια. Να θυμάστε ότι πρέπει να την καταναλώνετε με μέτρο.

brownie-me-mpanana.jpg

Brownies αβοκάντο

Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργος συνδυασμός, τα brownies αβοκάντο είναι εξίσου νόστιμα με την τυπική εκδοχή σας αλλά με λιγότερες θερμίδες. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο σνακ περιέχει λιγότερη ζάχαρη από τα παραδοσιακά brownies και είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών που σύμφωνα με έρευνες, βοηθούν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα κι έτσι δεν έχετε συχνές λιγούρες.

parfe-giaourti-priwno.jpg

Το γιαούρτι δεν είναι απλώς πλούσιο σε πρωτεΐνες αλλά κι ένα υγιεινό επιδόρπιο Προσθέτοντας φρούτα όπως μπανάνα ή φράουλες, μέλι ή σιρόπι σφενδάμου και λίγη γκρανόλα, έχετε έτοιμο ένα γλυκό και χορταστικό σνακ με λίγες θερμίδες ( προσοχή στην ποσότητα). Αν θέλετε να τα κάνετε πιο γευστικό προσθέστε μια χούφτα ξηρούς καρπούς ( ανάλατους) που είναι πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Πρωινό για μαμάδες: Smoothie gingerbread με γιαούρτι, βρόμη και μπανάνα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved