2 τρόποι να διαχειριστείτε την αύξηση του βάρους στην εγκυμοσύνη

Η αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι φυσιολογική, ωστόσο η υγιεινή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα παίζουν ζωτικό ρόλο στη διαχείρισή του.

2 τρόποι να διαχειριστείτε την αύξηση του βάρους στην εγκυμοσύνη
Bigstock

Ένας από τους κύριους λόγους που οι μέλλουσες μαμάδες παίρνουν βάρος στην διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επειδή απλά αρχίζουν να τρώνε περισσότερο.

Βέβαια πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν, επίσης, το φαγητό ως τρόπο να ξεπεράσουν το στρες που βιώνουν και τρώνε σνακ για να νιώθουν πως κρατούν κάτι στα χέρια τους. Ασυναίσθητα, με αλλά λόγια.

Εγκυμοσύνη: Πώς θα διαχειριστείτε την αύξηση του βάρους

1. Παραμείνετε δραστήριες

Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις λιγούρες . Πηγαίνετε για μια σύντομη βόλτα ή δοκιμάστε κάποιες διατάσεις γιόγκα για να αποσπάσετε την προσοχή σας κάθε φορά που νιώθετε αυτή την έντονη επιθυμία να έρχεται.

Άλλα ήπια αθλήματα, όπως το κολύμπι και το πιλάτες , είναι επίσης ιδανικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το βάρος σας σε υγιές επίπεδο και θα αισθάνεστε φανταστικά μετά από κάθε προπόνηση.

2. Κρατήστε τα χέρια σας απασχολημένα

Μερικοί πρώην καπνιστές έχουν ανακαλύψει πως με χειροτεχνίες όπως το πλέξιμο και το ράψιμο τους βοήθησαν να απομακρύνουν τα «πάθη» τους. Μπορείτε, επιπλέον, να ασχοληθείτε με σταυρόλεξα ή Sudoku που βοηθούν στο να περάσει η ώρα. Επιλέξτε υγιεινά σνακ ή γλειφιτζούρια χωρίς ζάχαρη ή τσίχλες για να νικήσετε την επιθυμία της λιγούρας.

Κρατήστε ένα καλά «εφοδιασμένο» μπολ με φρούτα κοντά σας για όταν αισθάνεστε συγχυσμένη. Θα μπορούσατε, επίσης, να βεβαιωθείτε πως υπάρχουν πάντα μερικά λαχανικά κομμένα σε φέτες στο ψυγείο όπως καρότα , πιπεριές, αγγούρια και σέλινο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved