Βρόμη: Τα λάθη που κάνετε και δεν χάνετε βάρος

Πώς να εντάξετε σωστά τη βρόμη στη διατροφή σας.

Βρόμη: Τα λάθη που κάνετε και δεν χάνετε βάρος
Bigstock

Η βρόμη είναι καλή πηγή μαγνησίου, πρωτεϊνών, θειαμίνης και φωσφόρου. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, είναι χορταστική και μία από τις αγαπημένες τροφές των lovers της υγιεινής διατροφής.

Η βρόμη θεωρείται «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους, το να την εντάξετε, όμως, απλά και μόνο στη διατροφή δεν αρκεί. Μπορεί, μάλιστα, να έχετε και τα αντίθετα αποτελέσματα εάν κάνετε τα παρακάτω λάθη.

Το παρακάνετε με την ποσότητα

Ένα φλιτζάνι βρόμη είναι μία καλή μερίδα, σύμφωνα με το Everyday Health και τη διατροφολόγο Jessica Crandall Snyder. Η ποσότητα αυτή περιέχει 154 θερμίδες, 27 γραμμάρια υδατάνθρακες και 4 γραμμάρια φυτικές ίνες.

Δεν χρειάζεται το πρωινό σας να είναι μόνο αυτό. Μπορείτε να τη συνδυάσετε με αυγά, φρέσκα φρούτα και άλλα τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας και πλούσια σε συστατικά όπως η πρωτεΐνη και οι φυτικές ίνες.

Την τρώτε σκέτη ή με νερό

Μην φοβάστε να συνδυάσετε τη βρόμη με γιαούρτι ή γάλα. Οι θερμίδες του πιάτου θα είναι περισσότερες, αλλά το ίδιο και η διατροφική του αξία. Επίσης, θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα. Εάν δεν σας αρέσουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείτε να δοκιμάσετε τα γιαούρτι ή γάλα αμυγδάλου.

Συνδυάζετε με ανθυγιεινά toppings

Για παράδειγμα με σοκολάτα, σιρόπι, βούτυρο ξηρών καρπών με ζάχαρη, αποξηραμένα φρούτα με ζάχαρη ή γάλα φυτικής προέλευσης που επίσης περιέχει ζάχαρη. Γενικά αποφύγετε την προσθήκη ζάχαρης και κάντε όσο το δυνατόν πιο υγιεινές επιλογές.

Oatmeal Bowl. Oat Porridge With Banana, Blueberry, Walnut, Chia Seeds And Oat Milk For Healthy Break

Δεν χρειάζεται να μαγειρέψετε τη βρόμη

Υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι να εντάξετε τη βρόμη στη διατροφή σας. Δεν χρειάζεται αν τη μαγειρέψετε για να φτιάξετε porridge. Μπορείτε να φτιάξετε overnight oats ή να χρησιμοποιήσετε τη βρόμη σε συνταγές για γλυκά και σνακ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved