Αποβολή: Πότε μπορώ να προσπαθήσω ξανά να μείνω έγκυος;

Παραμένω γόνιμη μετά από μια αποβολή; 

Αποβολή: Πότε μπορώ να προσπαθήσω ξανά να μείνω έγκυος;
Υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση για τη γονιμότητα και τις αποβολές. Bigstock

Υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση για τη γονιμότητα και τις αποβολές. Για παράδειγμα, αναζητήσετε πληροφορίες στο διαδίκτυο θα βρείτε αρκετές αντικρουόμενες και συγκεχυμένες απόψεις σχετικά με το πότε μπορείτε να προσπαθείτε να συλλάβετε ξανά μετά από μια αποβολή.

Ορισμένα άρθρα ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες είναι πιο γόνιμες τον μήνα μετά την αποβολή, ενώ άλλα συμβουλεύουν τις γυναίκες να περιμένουν πριν προσπαθήσουν ξανά.

Τι από τα δύο ισχύει;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2005 από Βρετανούς ερευνητές διαπίστωσε ότι ο χρόνος για την επίτευξη εγκυμοσύνης ήταν μεγαλύτερος μετά από μια αποβολή , που σημαίνει ότι οι γυναίκες που απέβαλλαν χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να συλλάβουν ξανά.

Αντίθετα, μια μελέτη του 2003 βρήκε υψηλότερες πιθανότητες σύλληψης στον κύκλο αμέσως μετά από μια πρόωρη απώλεια εγκυμοσύνης . Καμία μελέτη μέχρι σήμερα δεν παρέχει αρκετά στοιχεία σχετικά με τον η γονιμότητα είναι αυξημένη αμέσως μετά από μια αποβολή.

Οι ειδικοί συνιστούν να περιμένετε 2 έως 3 μήνες μετά από μια αποβολή πριν προσπαθήσετε ξανά. Τα χρονικό διάστημα θα εξαρτηθεί κι από το πότε ακριβώς συνέβη η αποβολή.

oorixsia-meta-apo-apovoli.jpg

Λόγοι αναμονής για μια νέα προσπάθεια

Περίοδος

Περιμένετε να ομαλοποιηθεί ο κύκλος περιόδου σας. Συνήθως χρειάζονται ένας ή δύο μήνες για να έχετε ξανά έναν πλήρη εμμηνορροϊκό κύκλο.

Ομαλοποίηση των ορμονών

Υπάρχει μια ορμόνη που παράγει το σώμα σας όταν είστε έγκυος που ονομάζεται ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG). Η παρουσία της hCG μπορεί να ανιχνευθεί σε εξέταση ούρων ή αίματος. Αυτή η ορμόνη τείνει να διπλασιάζεται κάθε δύο έως τρεις ημέρες στην αρχή της εγκυμοσύνης. Συνήθως κορυφώνεται μεταξύ της 8ης και της 10ης εβδομάδας κύησης.

Είναι σημαντικό να περιμένετε μέχρι το επίπεδο της hCG να πέσει στο μηδέν (ή τουλάχιστον σε μη ανιχνεύσιμο επίπεδο) προτού προσπαθήσετε να συλλάβετε ξανά.

Θεραπεία της μήτρας

Αφήστε την επένδυση της μήτρας σας να επουλωθεί σωστά, ώστε να είναι έτοιμη να δεχθεί ένα άλλο γονιμοποιημένο έμβρυο.

Χρόνος

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να θρηνήσει. Μια αποβολή μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη και μπερδεμένη περίοδος για μια γυναίκα. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε θυμό, λύπη, απογοήτευση μετά την αποβολή. Για να προσπαθήσετε ξανά πρέπει να είστε και ψυχολογικά έτοιμες.

Με πληροφορίες από το verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved