Πώς να διατηρήσετε τη γονιμότητά σας

Απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας.

Πώς να διατηρήσετε τη γονιμότητά σας

Ενισχύστε τη γονιμότητά σας με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

Bigstock

Τα τελευταία χρόνια η επιλογή της καθυστέρησης της σύλληψης μέσω της κατάψυξης των ωαρίων γίνεται πιο διαδεδομένη για πολλά ζευγάρια.

Όμως, όπως τα εμβόλια γρίπης δεν είναι ο μόνος τρόπος για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σύστημα και να αποτρέψετε τη γρίπη, έτσι και η κατάψυξη ωαρίων δεν αποτελεί τη μόνη λύση για να διατηρήσετε τη γονιμότητά σας.

Ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε και να βελτιώσετε τη γονιμότητά σας φυσικά.

Σωστή διατροφή

Το έχουμε ξαναπεί και θα το ξαναπούμε: η σωστή διατροφή περιλαμβάνει πάντα μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα σάκχαρα και το αλεύρι και εξαλείψτε τα τεχνητά γλυκαντικά.

Συμπεριλάβετε πολλά σταυρανθή λαχανικά όπως το λάχανο, τη ρόκα, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο. Περιέχουν μια ένωση που βοηθά στη διάσπαση και την έκκριση ανεπιθύμητων, περίσσειας οιστρογόνων στο περιβάλλον μας—όπως αυτά από τα πλαστικά.

Φιλτραρισμένο νερό

Το μεγαλύτερο μέρος του νερού της βρύσης περιέχει χλώριο, μια ανεπιθύμητη χημική ουσία που μπορεί να λειτουργήσει ως ενδοκρινικός διαταράκτης επηρεάζοντας τη λειτουργία του θυρεοειδούς.

Η κατανάλωση πολλών λαχανικών και ολόκληρων τροφών, σε συνδυασμό με τη διαρκή ενυδάτωση, εξασφαλίζει στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που συμβάλουν στην προστασία από τη γήρανση των κυττάρων και βοηθούν το σώμα στην εξάλειψη της φλεγμονής.

Μέτρο στις λιχουδιές και το αλκοόλ

Υπάρχει ένα ρητό στα κείμενα της κινεζικής ιατρικής: «Το 80% είναι τελειότητα». Εάν η υγεία είναι ισορροπία, τότε θα πρέπει να απολαμβάνετε οπωσδήποτε μια αγαπημένη λιχουδιά από καιρό σε καιρό.

Εάν πίνετε αλκοόλ, συνδυάστε το πάντα με πολύ νερό και πρωτεΐνες. Όσο για το κάπνισμα, είναι επιβλαβές για το αναπαραγωγικό σας σύστημα.

gonimotita-zeugaria.jpg

Άσκηση

Η άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία, μειώνει το στρες και βοηθά στην ισορροπία των ορμονών. Φανταστείτε, όλα αυτά χωρίς οικονομική επιβάρυνση καθώς δεν χρειάζεται να πάτε σε γυμναστήριο. Αυξήστε το περπάτημα κάνοντας κοντινές αποστάσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

Ο τρόπος ζωής και η διατροφή επηρεάζουν απόλυτα την ποιότητα των ωαρίων, την υγεία των οργάνων σας, τις ορμονικές διεργασίες και πολλά άλλα. Αντιμετωπίστε το σώμα σας σαν το απίστευτο, έξυπνο μηχάνημα που είναι.

Με πληροφορίες από το sanfranciscoacupuncturegroup.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved