Πώς να αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος μετά από μια αποβολή

Υπάρχουν τρόποι μετά από μια αποβολή να μπορέσετε να μείνετε έγκυος πιο γρήγορα;

Πώς να αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος μετά από μια αποβολή

Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πώς οι αποβολές επηρεάζουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας. 

Bigstock

Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε μια πρόωρη αποβολή η οποία προκαλείται συνήθως από γενετικές ανωμαλίες.

Αυτές οι γενετικές ανωμαλίες δεν κληρονομούνται από κανέναν γονέα και προκύπτουν από μεταλλάξεις που συμβαίνουν καθώς το έμβρυο αρχίζει να αναπτύσσεται.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής

Μπορείτε να αποτρέψετε ορισμένους τύπους γενετικών ανωμαλιών υιοθετώντας ορισμένες υγιεινές συνήθειες, όπως σωστή διατροφή, άσκηση, περιορισμό κατανάλωσης του αλκοόλ.

Προσπαθήστε να μην αγχώνεστε λόγω της προηγούμενης αποβολής καθώς δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορέσετε να μείνετε ξανά έγκυος.

Μόνο το 2% των γυναικών θα έχουν δύο διαδοχικές αποβολές ενώ οι περισσότερες γυναίκες συνεχίζουν να έχουν φυσιολογική εγκυμοσύνη μετά από μια αποβολή, ειδικά εάν είναι μικρότερες των 35 ετών.

Εάν αισθάνεστε άγχος ή κατάθλιψη μετά την αποβολή σας, να ξέρετε ότι αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά. Η απώλεια ενός μωρού είναι μια τραυματική εμπειρία για πολλές γυναίκες και συχνά χρειάζεται να ζητήσουν βοήθεια για να μπορέσουν να την ξεπεράσουν.

oorixsia-meta-apo-apovoli.jpg

Ωορρηξία μετά από αποβολή

Αρκετές γυναίκες μετά την αποβολή αναρωτιούνται αν είναι πιο γόνιμες τώρα υπό το σκεπτικό ότι η αποβολή «επαναφέρει» τον έμμηνο κύκλο. Αυτή η εσφαλμένη αντίληψη βασίζεται στα αποτελέσματα μιας παλιάς μελέτης του 2003 , η οποία έδειξε ότι οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να μείνουν έγκυες στον πρώτο κύκλο μετά από μια αποβολή.

Στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πώς οι αποβολές επηρεάζουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας. Το πόσο γόνιμη είστε μετά από μια αποβολή εξαρτάται κυρίως από το πότε θα ξαναρχίσει η ωορρηξία σας κάτι που μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες έως μήνες για ορισμένες γυναίκες.

Ωστόσο, μπορεί να έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη εάν προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος ξανά νωρίτερα παρά αργότερα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι εγκυμοσύνες εντός έξι μηνών από μια αποβολή ήταν λιγότερο πιθανό να καταλήξουν σε άλλη αποβολή ή πρόωρο τοκετό.

Ποιες είναι οι πιθανότητες να μείνω έγκυος μετά από μια αποβολή;

Η αποβολή δεν επηρεάζει αρνητικά τις πιθανότητές σας να συλλάβετε επιτυχώς. Οι αποβολές είναι συχνές ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν να έχουν μια υγιή εγκυμοσύνη μετά.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι λιγότερο πιθανό να έχετε άλλη μια αποβολή εάν είστε κάτω των 35 ετών καθώς η γονιμότητα αρχίζει να μειώνεται μετά την ηλικία των 35 ετών. Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας μεμονωμένης αποβολής και της ύπαρξης δύο ή περισσότερων όταν αφορά τις επιπτώσεις στη γονιμότητά σας.

Με πληροφορίες από το miracare.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved