Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που μπορείτε να κάνετε μετά το σχολείο

Οι ώρες μετά το σχολείο μπορεί να είναι ουσιαστικές, ξεκούραστες και διασκεδαστικές.

Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια που μπορείτε να κάνετε μετά το σχολείο
Bigstock

Τα παιδιά σας δεν είναι τα μόνα που ψάχνουν τι να κάνουν μετά το σχολείο . Μπορεί να ψάχνετε παρέα για ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ή απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ώρες μετά το σχολείο.

Ακόμα, λοιπόν, και μετά από μια κουραστική μέρα, τα παιδιά είναι έτοιμα για λίγη απογευματινή διασκέδαση αυτές οι δραστηριότητες στο σπίτι και θα κάνουν ένα συνηθισμένο απόγευμα να αισθάνεται ιδιαίτερα ξεχωριστό! Επιπλέον, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη προετοιμασία, οπότε σας μένει και χρόνος για την προετοιμασία του δείπνου αλλά και για τις δουλειές του σπιτιού.

1. Μαξιλαροπόλεμος

Ένα «φρούριο» από μαξιλάρια και κουβέρτες είναι μια παιδική εμπειρία που πρέπει να συμβεί για τουλάχιστον μία φορά. Ο μαξιλαροπόλεμος επίσης θα είναι μία ανάμνηση που σίγουρα θα την θυμούνται για πάντα.

2. Κηπουρική

Η κηπουρική βοηθά τα παιδιά να λερώσουν τα χέρια τους με τον καλύτερο τρόπο. Είτε έχετε μικρά παιδιά δημοτικής ηλικίας είτε εφήβους, η κηπουρική μπορεί να φέρει κοντά την οικογένειά σας κάθε απόγευμα. Είναι μια ευκαιρία να επανασυνδεθείτε με τη φύση μετά από μια κουραστική σχολική μέρα.

3. Φτιάξτε παζλ

Ένα οικογενειακό παζλ το οποίο προσκαλεί όλους να καθίσουν, να συνομιλήσουν και απλώς να περάσουν λίγο χρόνο ο ένας στον άλλον είναι μία τέλεια ιδέα. Λίγη πρόοδος κάθε μέρα μετά το σχολείο βοηθά στην ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών αλλά και στην ψυχολογική αποσυμφόρηση.

4. Εθελοντισμός

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να εισάγετε στο παιδί σας την αξία του να προσφέρει εθελοντικά για έναν σκοπό.

5. Παρακολουθήστε μια σειρά μαζί

Ο χρόνος στην οθόνη έχει τη θέση του στη ζωή όλων μας και τα παιδιά μπορεί να απολαύσουν μισή ώρα για να παρακολουθήσουν μαζί σας μια αγαπημένη εκπομπή.

Εφοδιαστείτε με σνακ και χαλαρώστε. . Ίσως μάλιστα να είναι μια καλή στιγμή για να μυήσετε το παιδί σας σε εκπομπές και σειρές από την δική σας παιδική ηλικία.

6. Βόλτα με ποδήλατα

Μια οικογενειακή βόλτα με τα ποδήλατά σας είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να περάσετε ποιοτικό χρόνο παρέα μετά το πέρας μιας σχολικής ημέρας.

Πηγή: lovetoknow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved