Καλωσορίστε τη νέα χρονιά φυτεύοντας ένα λουλούδι με τα παιδιά σας

Η κηπουρική είναι μια όμορφη δραστηριότητα για τα παιδιά σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Καλωσορίστε τη νέα χρονιά φυτεύοντας ένα λουλούδι με τα παιδιά σας
Bigstock

Θέλετε αυτή η χρονιά να είναι διαφορετική; Θέλετε τα παιδιά σας να τη θυμούνται; Τότε δεν έχετε παρά να σηματοδοτήσετε την αρχή της φυτεύοντας ένα λουλούδι στον κήπο σας ή σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι σας.

Η κηπουρική είναι μια απίθανη εμπειρία που σίγουρα τα μικρά σας θα λατρέψουν. Θα μάθουν να φυτεύουν, να ποτίζουν και να βλέπουν τον σπόρο που έβαλαν στο χώμα να μεγαλώνει, να γίνεται κλαδάκι και έπειτα να ανθίζει. Κάντε το φύτεμα ενός λουλουδιού ή φυτού την πρώτη μέρα του χρόνου, οικογενειακή παράδοση και δραστηριότητα που τα παιδιά σας θα θυμούνται και φυσικά μεταφέρουν και στην δική τους οικογένεια: εκείνη που θα δημιουργήσουνε μεγαλώνοντας.

kipouriki-paidia-1.jpg

Κοριτσάκι φυτεύει λουλούδια.

Πώς θα αρχίσετε:

1. Συζητήστε με τα παιδιά σας τι θέλουν να φυτέψουν: θέλουν λαχανικά, φρούτα ή λουλούδια;

2. Διαλέξτε γλάστρα: Βγείτε με τα παιδιά σας και ζητήστε τους να διαλέξουν τη γλάστρα που θα φυτέψουν το λουλούδι ή το φυτό που διάλεξαν.

3. Αγοράστε χώμα και σπόρους: Πηγαίνετε σε κάποιο φυτώριο και ζητήστε τους να σας δώσουν χώμα κατάλληλο για το λουλούδι, φυτό ή λαχανικό που θα φυτέψετε καθώς επίσης και τους σπόρους που θα χρησιμοποιήσετε.

4. Μάθετε πώς θα φροντίζετε τον σπόρο σας: Ανάλογα τον σπόρο που διαλέξατε, μπορείτε να ζητήσετε από τους ανθρώπους στο φυτώριο να σας ενημερώσουν για το πώς θα φροντίζετε το λουλούδι, το φυτό ή το λαχανικό σας. Καθέ πότε πρέπει να το ποτίζετε; Αντέχει στο κρύο; Θέλει ήλιο ή όχι; Κάνει να βρέχεται (σε περίπτωση που βρέχει πολλές μέρες συνεχόμενα;)

5. Φυτέψτε τους σπόρους σας: Βοηθήστε τα παιδιά να βάλουν το χώμα στη γλάστρα και τους σπόρους μέσα σε αυτό. Μιλήστε του για τη φροντίδα και έπειτα για το πώς, πόσο και κάθε πότε θα το ποτίζει.

Λουλούδια που ανθίζουν τον χειμώνα

paidi-krata-louloudia.jpg

Αν θέλετε να φυτέψετε λουλούδια μπορείτε να διαλέξετε σπόρους:

  • πρίμουλας
  • κυκλάμινου
  • φρέζιας
  • υπομονής
  • χρυσάνθεμου
  • κίτρινου γιασεμιού
  • αμαρυλλίδας
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved