8 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά (εκτός από το να παίξετε με παιχνίδια)

Πώς θα περάσετε ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
8 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά (εκτός από το να παίξετε με παιχνίδια)
Bigstock

Δεν θέλουν τα παιδιά σας να παίξουν με τα παιχνίδια τους; Κανένα πρόβλημα! Ιδέες για να τα απασχολήσετε υπάρχουν πολλές.

Σηκώστε τα χέρια σας αν έχετε βαρεθεί να παίζετε με τα παιχνίδια των παιδιών σας. 🤚

Σίγουρα καλό είναι το παιχνίδι με τα αυτοκινητάκια, με τους δεινόσαυρους, με τις κούκλες ή τα «μωρά», αλλά πόσο να κάτσει η δόλια η μάνα στο πάτωμα; Πόσες διαφορετικές ιστορίες να βγάλει από το μυαλό της, όταν καθημερινά κλείνεται να παίξει με τα παιδιά της όταν εκείνα βαριούνται να παίξουν μόνα τους;

Αν και τα παιδιά -ειδικά των μικρών ηλικιών- λατρεύουν τα παιχνίδια, δεν είναι η ΜΟΝΗ επιλογή για να περάσουν ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο μαζί σας. Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορείτε να κάνετε μαζί τους, που μάλιστα είναι καλύτερα από οποιοδήποτε παιχνίδι.

Ορίστε 8 δικές μας προτάσεις.

Ψήστε

Ψήστε τα πάντα! Ψήστε μπισκότα, φτιάξτε ζύμες και γενικότερα φτιάξτε ο,τιδήποτε έχει σοκολάτα και ο,τιδήποτε μπορούν να βουτήξουν τα χέρια τους μέσα

Ψάξτε

Ψάξτε μέσα στο σπίτι για αντικείμενα που αρχίζουν από διάφορα γράμματα της αλφαβήτας. Για παράδειγμα ψάξτε για πράγματα που αρχίζουν από το Μ (μι) όπως μαξιλάρια, μαρκαδόρους, μπουφάν. Ψάξτε και έξω από το σπίτι - Παίξτε κυνήγι θησαυρού, κρύψτε πράγματα και ζητήστε από τα παιδιά σας να τα βρουν.

Χορέψτε

Διοργανώστε το δικό σας πάρτι με αγαπημένα τραγούδια και χορέψτε παρέα.

Λόγοι να συμμετέχουν τα παιδιά στις δουλειές του σπιτιού

Bigstock

Δουλειές

Ναι, ναι αναθέστε τους δουλειές. Δώστε ένα ξεσκονόπανο και ζητήστε τους να ξεσκονίσουν τα έπιπλα ή ζητήστε του να βάλουν τα παιχνίδια τους μέσα στα αποθηκευτικά κουτιά ή τα συρτάρια.

Φυτέψτε

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την κηπουρική και τα οφέλη της. Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε με τα μικρά σας.

Διαβάστε

Αγοράστε καινούρια βιβλία ή ξεφυλλίστε ξανά τα παλιά σας βιβλία. Μιλήστε για τις ιστορίες και ζητήστε από τα παιδιά σας να φτιάξουν ένα διαφορετικό τέλος.

Φτιάξτε πίτσα

Βαρεθήκατε τα παζλ; Αν ναι τότε φτιάξτε μια ζύμη πίτσας, ανοίξτε τη και ζητήστε από τα παιδιά σας να τοποθετήσουν τα υλικά όπως εκείνα θέλουν και με όποια σειρά θέλουν.

Κάντε γυμναστική

Υπάρχουν τόσα βίντεο στο διαδίκτυο. Βρείτε κάποιο με ασκήσεις Yoga ή απλές ασκήσεις και κάντε τες μαζί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved