Τι να κάνω με τα παιδιά το σαββατοκύριακο; 15 προτάσεις

Κατασκευές, βόλτες, θέατρο... Από όλα έχει τούτο εδώ το πρόγραμμα.

Μαργαρίτα Νικολάου
Τι να κάνω με τα παιδιά το σαββατοκύριακο; 15 προτάσεις
Bigstock

Το Σαββατοκύριακο δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να περάσουν αξέχαστες στιγμές με τα παιδιά τους. Αν ανήκετε και εσείς σε εκείνη την κατηγορία γονιών που τους «τρώει» η ρουτίνα, οι δουλειές και το αυτοκίνητο για τις μεταφορές μέσα στην εβδομάδα, ίσως να αναζητάτε τρόπους για να περάσετε ένα απολαυστικό Σαββατοκύριακο με την οικογένειά σας.

Θεατρικές παραστάσεις, πασχαλινές κατασκευές, βόλτες σε μουσεία. Από όλα έχει τούτο εδώ το πρόγραμμα που σας προτείνουμε σήμερα.

7 ανοιξιάτικοι προορισμοί για μικρές οικογενειακές αποδράσεις

Θεατρικές παραστάσεις

1. «Μαγικός Αυλός»

Ο «Μαγικός Αυλός» στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη: Δύο τελευταίες παραστάσεις. Οι παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 6/4 στις 17.30 και την Κυριακή 7/4 στις 12.00.

Αγαπημένο έργο του Wolfang Amadeus Motsart σε λιμπρετο Emanouel Schikaneder. Είναι Η τελευταία όπερα που έγραψε ο μεγάλος συνθέτης. Το λιμπρέτο εκφράζει με συμβολικό τρόπο τα ανθρώπινα ιδεώδη του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού τα οποία όμως παραμένουν πάντα επίκαιρα!

magikos-avlos-(6).jpg

2. Απαγορεύεται η μουσική

Η μεγάλη επιτυχία της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Κάθε Κυριακή στις 12.00

3. Αβγώ

Βρέφη από 10 μηνών και παιδιά έως 3 ετών βιώνουν μια αξέχαστη πολυαισθητική εμπειρία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους πολύ μικρούς θεατές. Στο Μέγαρο μουσικής κάθε Κυριακή στις 10.30 π.μ.

4. Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο

Το έργο ξεκινά με αφορμή το κλασικό μουσικό παραμύθι “Ο Πέτρος και ο λύκος” που έγραψε ο Σεργκέι Προκόφιεφ στις αρχές του 20ου αιώνα με σκοπό να φέρει τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τα μουσικά όργανα της ορχήστρας. Τελευταία παράσταση, Κυριακή 7 Απριλίου 12.00 μ.μ.

Πασχαλινή διακόσμηση και πασχαλινές κατασκευές

5. Φτιάξτε με τα παιδιά πασχαλινά origami

Χαριτωμένες χειροτεχνίες και προσθέστε μια ανοιξιάτικη πινελιά στο σπίτι, καθώς το φετινό Πάσχα είναι η τέλεια αφορμή να περάσετε χρόνο με το μικρό σας πλασματάκι και να φτιάξετε πολύχρωμα origami.

Δείτε εδώ μερικές ιδέες

6. Φτιάξτε πασχαλινές κάρτες με φασόλια και κουμπιά

Μια πασχαλινή κατασκευή που μπορούν να φτιάξουν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο ή το σπίτι.

Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε πασχαλινές κάρτες και τι υλικά θα χρειαστείτε.

7. Στολίστε πασχαλινό δέντρο

To πασχαλινό δέντρο δεν είναι δημοφιλές μόνο στη Γερμανία, είναι επίσης δημοφιλές στη γειτονική Πολωνία, Αυστρία και Ουγγαρία. Αν θέλετε να ξεκινήσετε και εσείς αυτήν την παράδοση στο σπίτι σας δεν έχετε παρά να μπείτε εδώ για να δείτε πώς θα φτιάξετε και εσείς το δικό σας πασχαλινό δεντράκι.

Βόλτα στην Αθήνα

8. Στο κέντρο

Οκτώ μέρη που μπορείς να επισκεφθείτε με τα παιδιά (στην Αθήνα). Μουσεία, βόλτα στην Ακρόπολη, στον Λυκαβηττό, τον Εθνικό κήπο. Δείτε εδώ πού να πάτε και τι να κάνετε.

9. Μουσείο Αφής

Το Μουσείο αφής είναι από τα λίγα Μουσεία του είδους στον κόσμο. Στο μουσείο αυτό τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να αγγίζουν τα εκθέματα, τα οποία είναι πιστά αντίγραφα των πρωτότυπων που εκτίθενται σε άλλα Μουσεία της χώρας και του εξωτερικού. Δοϊράνης 198, Καλλιθέα.

10. Μουσείο πειραμάτων

Το Μουσείο Πειραμάτων είναι ένας απίθανος προορισμός για μικρούς και μεγάλους. Θα το βρείτε στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, Θάλειας 3 και στην περιοχή της Καισαριανής, Συβρισσαρίου 6.

11. Μουσείο παιχνιδιών Μπενάκη

Στο Moυσείο Μπενάκη Παιχνιδιών θα δει κανείς παιχνίδια, βιβλία, έντυπα, ρουχισμό και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας από όλον τον κόσμο. Θα το βρείτε στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1

12. Ελληνικό παιδικό μουσείο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο κοινωφελούς χαρακτήρα με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σκοπό. Θα το βρείτε στο Κτίριο Ωδείου Αθηνών, στην οδό Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19 & Ρηγίλλης.

13. Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης υποστηρίζει την ανεξάρτητη επίσκεψη με τη δωρεάν διάθεση σακιδίων, καθώς και φυλλαδίων εξερεύνησης για οικογένειες με μικρά παιδιά. Βρίσκεται κάτω από την Ακρόπολη στην οδό, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15.

14. Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας βρίσκεται στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου Golden Hall και συνδέεται μέσω πεζογέφυρας με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

15. ΧPLORE Golden Hall

Ένας χώρος Φαντασίας, Ψυχαγωγίας & Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκε για όλη την οικογένεια και που αξιοποιεί εκπληκτικές, πολύτιμες βιωματικές εμπειρίες κάνοντας τη μάθηση και τη γνώση, πιο συναρπαστικές από ποτέ! Θα το βρείτε στον 1ο όροφο του Golden Hall.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved