Έγκυος τον Οκτώβριο - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Συμβουλές για κάθε τρίμηνο!

Έγκυος τον Οκτώβριο - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πλεονεκτήματα που έχεις αν είσαι έγκυος το φθινόπωρο

Bigstock

Η εγκυμοσύνη είναι κάτι σημαντικό και όταν εμφανίζεται η θετική γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης, τα συναισθήματα είναι πολλά.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά η έρευνα και το ενδιαφέρον για την εγκυμοσύνη. Κάπως έτσι έρχονται οι πρώτες αγορές βιβλίων εγκυμοσύνης και το googlαρισμα άρθρων για να μάθετε τι να περιμένετε.

Όμως, εγκυμοσύνη με εγκυμοσύνη διαφέρει. Δεν βιώνουν όλες οι γυναίκες τα ίδια συμπτώματα. Για παράδειγμα κάποιες γυναίκες δεν έχουν καθόλου ναυτίες το πρώτο τρίμηνο, ενώ κάποιες άλλες νιώθουν φουσκωμένες κάθε μέρα, όλους τους 9 μήνες και δεν ξέρουν πώς να τα βγάλουν πέρα.

Η εγκυμοσύνη για κάθε γυναίκα είναι μοναδική

Ακόμη και οι γυναίκες που έχουν μείνει έγκυες ξανά, αναφέρουν ότι η μία εγκυμοσύνη τους δεν έμοιαζε με την άλλη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν είστε έγκυος σε διαφορετικό μήνα από πριν.

Εμείς σήμερα θα αναφερθούμε στην εγκυμοσύνη τον Οκτώβριο. Τι πρέπει να ξέρετε για κάθε τρίμηνο.

fthinoporo-omorfia-gia-mamades.jpg

Έγκυος το πρώτο τρίμηνο

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να περάσεις το πρώτο τρίμηνο. Είναι η εποχή που οι περισσότερες έγκυες έρχονται αντιμέτωπες με την κόπωση, την πρωινή ναυτία και το φούσκωμα. Ο καιρός τον Οκτώβριο τείνει να είναι ιδανικός για αυτές τις καταστάσεις, καθώς δεν είναι πολύ ζεστός, ούτε πολύ κρύος.

  • Ο καιρός του Οκτωβρίου είναι ο καλύτερος για τις έγκυες

Ο καιρός είναι εξαιρετικός για να ανοίξετε ένα παράθυρο το βράδυ, αν έχετε εξάψεις, χωρίς... να κρυώσετε. Ο κρύος αέρας επίσης θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τη ναυτία. Κάντε μια χαλαρή βόλτα έξω από το σπίτι, πάρτε βαθιές ανάσες και θα δείτε ότι η ναυτία θα υποχωρήσει.

  • Λιγούρες, γλυκά και ζεστή σοκολάτα

Μερικές γυναίκες αισθάνονται έντονες λιγούρες από νωρίς στην εγκυμοσύνη. Ο μήνας Οκτώβριος είναι γεμάτος με πολλές συνταγές που θα βοηθήσουν όχι μόνο στην αντιμετώπιση της λιγούρας αλλά και της ναυτίας. Γλυκές κολοκύθες, ginger, ζεστό κακάο. Οι επιλογές είναι πολλές.

  • Φθινοπωρινά μπαχαρικά

Κατά την εγκυμοσύνη είτε θα λατρέψετε τα φθινοπωρινά μπαχαρικά, είτε θα τα μισήσετε. Αυτό που θα ακούσετε συχνά αυτή την εποχή και χρησιμοποιείται σε γλυκά και ροφήματα είναι στο pumpking spice. Θα το φτιάξετε με κανέλα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι και γαρύφαλλο.

Εγκυμοσύνη τον Οκτώβριο στο δεύτερο τρίμηνο

Συνήθως το δεύτερο τρίμηνο είναι και το πιο απολαυστικό επειδή η ενέργεια συνήθως επιστρέφει. Εάν είστε μεταξύ 13ης και 28ης εβδομάδας ή στους μήνες 4, 5 και 6, το δεύτερο τρίμηνο έχει αρκετά υπέρ.

  • Κοιμηθείτε με ανοιχτά παράθυρα

Οι εξάψεις σε αυτό το τρίμηνο είναι εντονότερες και ο ύπνος με ανοιχτά παράθυρα θα σας κάνει να κοιμηθείτε πιο άνετα.

  • Φορέστε άνετα και ζεστά ρούχα

Δεν χρειάζεται να φοράτε μαγιό και φορέματα. Φορέστε άνετα oversize πουλόβερ και φούτερ του συζύγου σας. Είναι ο καλύτερος μήνας για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την εγκυμοσύνη σας. Χουχουλιάρικα ρούχα, ζεστό κακάο, κουβερτούλα και μια ταινία θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Εγκυμοσύνη τον Οκτώβριο στο τρίτο τρίμηνο

Το τέλος πλησιάζει και το τρίτο τρίμηνο θα χρειαστεί όλη σας την ενέργεια. Όχι μόνο μετράτε αντίστροφα αλλά θέλετε να έχετε και τα πάντα έτοιμα για τον ερχομό του μωρού σας. Ο Οκτώβριος μπορεί να είναι ένας μήνας μεγάλου άγχους και προσμονής.

Επίσης αυτούς τους τελευταίους τρεις μήνες η κοιλίτσα έχει μεγαλώσει πολύ και νιώθετε να μην βολεύεστε πουθενά.

  • Oversize φούτερ, κολάν και πουλόβερ

Αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα πράγματα του να είσαι έγκυος τους τελευταίους μήνες του Οκτωβρίου είναι ότι έχει έρθει η εποχή των oversized πουλόβερ και κολάν. Είναι απίστευτα άνετα!

  • Κρύος καιρός

Ρωτήστε μια μαμά που βρισκόταν στο τρίτο τρίμηνο έγκυος το καλοκαίρι και θα σας πει ότι το χειρότερο όλων ήταν η εφίδρωση. Αυτό εσείς θα το γλιτώσετε. Είναι ο μήνας με τον καλύτερο καιρό για μια έγκυο. Ούτε πολύ ζεστός, ούτε πολύ κρύος.

με πληροφορίες από το mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved