Γιατί μυρίζει το στόμα του παιδιού;

Ποια τα αίτια της άσχημης αναπνοής του παιδιού και τι μπορείτε να κάνετε.

Γιατί μυρίζει το στόμα του παιδιού;

Οκτώ λόγοι για τους οποίους μπορεί να μυρίζει το στόμα του παιδιού.

Bigstock

Η άσχημη αναπνοή στα παιδιά είναι σύνηθες φαινόμενο, ωστόσο τα αίτια ποικίλουν. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οφείλεται στην κακή στοματική υγιεινή και σε άλλες σε ιατρικούς παράγοντες που καλό είναι να εξετάσετε περαιτέρω.

Τι προκαλεί την άσχημη αναπνοή στα παιδιά

Κακή στοματική υγιεινή. Εάν το παιδί δεν πλένει συχνά ή σωστά τα δόντια του μπορεί να μυρίζει η αναπνοή του, ειδικά εάν ανάμεσα στα δόντια έχουν μείνε υπολείμματα τροφής. Τα βακτήρια που υπάρχουν στο στόμα αποδομούν πρωτεϊνικά υλικά από αυτά τα υπολείμματα με αποτέλεσμα να παράγονται αμινοξέα και άσχημη οσμή.

Χαλασμένα δόντια. Ένα χαλασμένο δόντι η ύπαρξη τερηδόνας μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα η αναπνοή του παιδιού να μυρίζει άσχημα.

Οδοντικό απόστημα. Μία πιο σοβαρή οδοντιατρική κατάσταση η οποία συνεπάγεται την ύπαρξη πύου σε κάποιο δόντι.

Ξηροστομία. Η αφυδάτωση καθώς και κάποιες παθήσεις των σιελογόνων αδένων μπορεί να μειώσουν την παραγωγή σάλιου προκαλώντας κακοσμία στόματος.

Κακοφτιαγμένα σφραγίσματα. Εάν το παιδί έχει σφραγίσματα και η ποιότητά τους δεν είναι καλή, μπορεί εύκολα να παγιδευτεί τροφή ανάμεσα στο σφράγισμα και το δόντι με αποτέλεσμα να μυρίζει άσχημα το στόμα.

Ξένο σώμα στη μύτη. Ξένα σώματα όπως μπιζέλια, φασόλια ή μικρά κομμάτια παιχνιδιών που έχουν κολλήσει στη μύτη μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση και κακοσμία του στόματος.

Αμυγδαλές. Οι μολυσμένες αμυγδαλές στα παιδιά μπορεί να οδηγήσουν σε κακοσμία του στόματος στα παιδιά.

Ιατρικές καταστάσεις. Ορισμένες επιπλοκές στην υγεία, όπως πληγές στο στόμα , άσθμα , διαβήτης, νεφρική ανεπάρκεια, ηπατικά προβλήματα κ.α. μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστη οσμή από το στόμα.

Πρόληψη και αντιμετώπιση κακής αναπνοής

Η καλή στοματική υγιεινή του παιδιού μπορεί να επιτευχθεί με το τακτικό πλύσιμο των δοντιών, τις συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο και τη χρήση οδοντικού νήματος στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Ξεκινήστε να βουρτσίζετε τα δόντια του μωρού πριν ακόμα κάνει την εμφάνισή του το πρώτο δόντι. Στα μωρά χρησιμοποιήστε μία μαλακή οδοντόβουρτσα και κατάλληλη για την ηλικία του οδοντόκρεμα.

Επίσης, για να αντιμετωπίσετε την κακή αναπνοή δοκιμάστε τα εξής:

  • Δίνετε στο παιδί πολύ νερό
  • Αλλάξτε οδοντόβουρτσα. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θα πρέπει να αλλάζετε οδοντόβουρτσα στο παιδί κάθε δύο έως τρεις μήνες ή και νωρίτερα εάν οι τρίχες της έχουν ήδη φθαρεί.
  • Η κατανάλωση λαχανικών και φρέσκων φρούτων αναστέλλει την κακοσμία του στόματος και βοηθά στον αυτοκαθαρισμό.

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved