Παιδικό δωμάτιο: 6 πράγματα που πρέπει να πετάξετε

Μην ξεχνάτε να κάνετε τακτικό ξεκαθάρισμα στο παιδικό δωμάτιο ώστε να μη συσσωρεύονται παιχνίδια και πράγματα που δεν χρησιμοποιεί πια το παιδί σας.

Παιδικό δωμάτιο:  6 πράγματα που πρέπει να πετάξετε
Bigstock

Αν αναβάλλετε συνεχώς τη μέρα που θα βάλετε τάξη στο παιδικό δωμάτιο, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση.

Σίγουρα θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο αλλά να θυμάστε ότι αν καθαρίζετε και τακτοποιείτε συχνά τα πράγματα του παιδιού – και με τη βοήθειά του – θα τελειώνετε πιο γρήγορα.

Στο ίδιο δωμάτιο τα αδέρφια ή όχι;

Τι πρέπει να πετάτε ενώ καθαρίζετε

Μικροσκοπικά παιχνίδια

Όλα αυτά τα μικρά πλαστικά παιχνίδια από το περίπτερο ή ενθύμια από κάποιο πάρτι, τοποθετείστε σε μια σακούλα και ανακυκλώστε τα. Δεν θα τα αναζητήσει το παιδί σας γιατί δεν τα θυμάται καν.

Μωρουδιακά

Για εσάς μπορεί να έχουν συναισθηματική αξία, για το παιδί σας καμία. Αν λοιπόν δεν σχεδιάζετε να αποκτήσετε άλλο παιδί, ίσως είναι η ώρα να αποχωριστείτε τα μωρουδιακά παιχνίδια αλλά και ρούχα. Δωρίστε τα σε νεότερες μαμάδες ή σε όσες τα έχουν ανάγκη.

Οτιδήποτε σπασμένο

Θα εκπλαγείτε, καθώς καθαρίζετε, από το πόσα παιχνίδια είναι σπασμένα ή πόσα κομμάτια από παζλ και συναρμολογούμενα έχουν χαθεί. Βάλτε τα όλα σε μια σακούλα και ανακυκλώστε τα, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ρούχα και παπούτσια που δεν φοράνε πια

Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και επομένως ρούχα και παπούτσια χρειάζονται αλλαγή δε μέγεθος. Κάντε λοιπόν ένα ξεκαθάρισμα με το τι φοράει το παιδί και ό,τι είναι φθασμένο, λεκιασμένο ή δεν του αρέσει, το ανακυκλώνετε ( χαρίζετε μόνο τα ρούχα που είναι σε καλή κατάσταση).

paidiko-domatio.jpg

Μονές κάλτσες

Είναι ένα μυστήριο για το πώς εξαφανίζονται οι κάλτσες, αλλά συμβαίνει. Κι επειδή δεν μπορείτε να βρείτε το ταίρι της, απλά χρησιμοποιείστε τη μονή κάλτσα για δουλειές του σπιτιού. Θα έχετε περισσότερο χώρο στα συρτάρια και δε θα ψάχνετε όλη την ώρα να βρείτε που πήγαν οι μονές κάλτσες.

Tips για μαμάδες: To μυστικό για να μη χάνετε τις κάλτσες στο πλυντήριο ρούχων

Ατελείωτοι σωροί χαρτιών

Ανακυκλώστε όλα τα σημειωματάρια, τετράδια, βιβλία, μπλοκ ζωγραφικής που δεν χρησιμοποιεί πια το παιδί σας. Κρατείστε ενδεικτικά μερικά μόνο για συναισθηματικούς λόγους.

Με πληροφορίες από tinybeans

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved