5 οικονομικές ιδέες, για να αλλάξεις διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο!

Αν και μπορεί σε κάποιους να ακούγεται ως μια πανάκριβη διαδικασία, το να διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο μπορεί να παραμείνει συναρπαστική εμπειρία χωρίς να διαθέσεις μια περιουσία. Πάμε να δούμε 4+1 οικονομικές ιδέες.

 

5 οικονομικές ιδέες, για να αλλάξεις διακόσμηση στο παιδικό δωμάτιο!

Σκέφτεσαι εδώ και καιρό να ανανεώσεις το παιδικό δωμάτιο αλλά προβληματίζεσαι για το πόσα χρήματα θα φύγουν; Σταμάτα να ανησυχείς διότι η στιγμή να αλλάξεις διακόσμηση χωρίς να χρειαστεί να σπάσεις τον οικογενειακό κουμπαρά έφτασε! Ακολούθα απλώς τις 5 συμβουλές που συγκεντρώσαμε για σένα και η ανανέωση που έψαχνες βρίσκεται προ των πυλών.

diakosmisi-plaisio-1.jpg

Πρόσθεσε χρώμα

Ξεκινάμε τη λίστα μας με έναν από τους ευκολότερους και πιο αξιόπιστους τρόπους να αλλάξεις την όψη του παιδικού δωματίου χωρίς να ανησυχείς ότι θα ξοδέψεις το budget ενός ολόκληρου μήνα. Αυτός δεν είναι άλλος από το να βάψεις έναν τοίχο η ολόκληρο το δωμάτιο με ένα νέο χρώμα.

Η διαδικασία επιλογής του χρώματος θα πρέπει να γίνει παρέα με το παιδί σου. Έτσι, θα επιλέξετε από κοινού ένα χρώμα το οποίο λατρεύει ο μικρός ή η μικρή. Εμείς θα σου προτείνουμε να καταλήξετε σε κάποιο φωτεινό και ζωηρό χρώμα καθώς πρόκειται άλλωστε για ένα παιδικό δωμάτιο. Μη φοβάσαι να είσαι περισσότερο τολμηρός. Αν το λατρεύει το παιδί τότε θα έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανανεωμένη διακόσμηση επιτυχώς.

Αν πάλι έβαψες πρόσφατα το σπίτι ή δεν θέλεις για τους δικούς σου λόγους ή του παιδιού σου να προχωρήσεις σε νέο βάψιμο, τότε μπορείς να δώσεις χρώμα αλλιώς. Επίλεξε μια πολύχρωμη κουρτίνα. Διάλεξε να στρώσεις ένα χαλί με έντονο χρώμα ή διακόσμησε το κρεβάτι με μαξιλάρια που θα έχουν το αγαπημένο χρώμα των παιδιών.

diakosmisi-plaisio-2.jpg

Διακόσμησε τον τοίχο

Και περνάμε σε έναν ακόμη προσιτό και ιδιαίτερα προσωποποιημένο τρόπο να ανανεώσεις το παιδικό δωμάτιο. Μιλάμε για τη διακόσμηση τοίχου. Εάν ο τοίχος στο δωμάτιο είναι τρομερά άδειος και μονότονος τότε η αυτή η λύση είναι η ιδανικότερη επιλογή για ανανέωση!

Από όμορφους πίνακες και κάδρα μέχρι τις δικές σας φωτογραφίες ή τις αγαπημένες αφίσες των παιδιών σου, οι επιλογές για το τι θα κρεμάσεις είναι άπειρες. Θα βρεις online διάφορες ιδέες για το πώς μπορείς π.χ να στήσεις μια συλλογή διαφορετικών φωτογραφιών στον τοίχο ή για το πώς να αναδείξεις έναν όμορφο πίνακα. Όρεξη για έρευνα πρέπει να έχεις και φυσικά για συζήτηση με τα παιδιά σου.

Για παράδειγμα, μπορεί το παιδί σου να αγαπάει πολύ ένα άθλημα. Μια καλή ιδέα εάν δεν θέλεις ή δεν θέλει να κρεμάσετε δικές του φωτογραφίες είναι να τοποθετήσετε σε καδράκια στον τοίχο στιγμές από το αγαπημένο του άθλημα. Εάν πάλι το παιδί σου λατρεύει τα ζώα τότε η καλύτερη επιλογή είναι να τοποθετήσετε ένα θέμα ή κάποιες όμορφες και καλλιτεχνικές φωτογραφίες που θα περιέχουν το αγαπημένο του ζώο.

Άλλαξε τη θέση των επίπλων

Και όμως κάνοντας μια απλή αναδιάταξη των επίπλων στο παιδικό δωμάτιο μπορείς να δώσεις την πολυπόθητη ανανέωση που έψαχνες! Μετακίνησε το κρεβάτι στον απέναντι τοίχο και άλλαξε θέση στο γραφείο. Αν θέλεις και είσαι σε θέση μπορείς να αλλάξεις τελείως κάποιο έπιπλο και να το αντικαταστήσεις με κάποιο καινούργιο ή απλά να αφαιρέσεις ένα ή να προσθέσεις κάποιο νέο.

Μια καλή και λειτουργική για την καθημερινότητα του παιδιού αλλά και τη δικιά σου αναδιάταξη των ήδη υπαρχόντων επίπλων θα καταφέρει να προσδώσει στο χώρο μια αίσθηση ανανέωσης. Το καλύτερο; Δεν θα έχεις χαλάσει ούτε ένα ευρώ!

diakosmisi-plaisio-3.jpg

DIY

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να αξιοποιήσεις προς όφελός σου DIY projects. Αρχικά, χρησιμοποιώντας DIY δημιουργίες το δωμάτιο θα αποκτήσει αμέσως μοναδικές και εξατομικευμένες πινελιές οι οποίες θα προσθέσουν μια νέα αντίληψη με την είσοδό σου στο δωμάτιο.

Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου κουρτίνες ή τα δικά σου μαξιλάρια. Μπορείς ακόμη να βάψεις τα παλιά έπιπλα στο αγαπημένο χρώμα του παιδιού ή να βάψεις έναν τοίχο με μπογιά μαυροπίνακα ώστε το παιδί να ζωγραφίζει ό,τι θέλει όποτε το επιθυμεί.

diakosmisi-plaisio-4.jpg

Οργάνωσε σωστά το δωμάτιο

Η σωστή οργάνωση του δωματίου αποτελεί την τελευταία αλλά μια από τις σημαντικότερες συμβουλές μας. Επειδή γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πόσο κουραστικό είναι να παραμένει ένα παιδικό δωμάτιο καθαρό, το να υπάρχει πάντα τάξη και οργάνωση στα πράγματα και στα έπιπλα του δωματίου είναι κάτι που πρέπει να εξασφαλίσεις.

Ξεκίνα με το ποια παιχνίδια, ρούχα, έπιπλα ή άλλα αντικείμενα δεν χρησιμοποιεί καθόλου το παιδί και απάλλαξε το δωμάτιο από την παρουσία τους. Βεβαιώσου πως όλα στο δωμάτιο έχουν καθορισμένη θέση. Χρησιμοποίησε έξυπνους τρόπους αποθήκευσης όπως π.χ ένα καλάθι βρώμικων ρούχων ή ένα μεγάλο κάδο παιχνιδιών. Μην προσθέτεις κάθε μήνα και από ένα καινούργιο αντικείμενο. Τουλάχιστον αν κάτι είναι σημαντικό να προστεθεί τότε δώσε του από την πρώτη στιγμή συγκεκριμένη θέση. Μια καλή οργάνωση θα κατορθώσει να δείξει πιο ευρύχωρο το δωμάτιο και φυσικά λιγότερο ακατάστατο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved