Μικρό παιδικό δωμάτιο και 2 παιδιά; Πώς να το διακοσμήσετε

Πώς θα διακοσμήσετε το μικρό παιδικό δωμάτιο για να χωρέσουν δυο μικρά παιδιά σε αυτό.

Μαργαρίτα Νικολάου
Μικρό παιδικό δωμάτιο και 2 παιδιά; Πώς να το διακοσμήσετε

instagram @latteandlullabies

Έχετε δύο παιδιά και πλέον και τα δύο χρειάζονται το δικό τους «μεγάλο» κρεβάτι; Πώς όμως θα συμβιώσουν δύο παιδιά ίδιου ή διαφορετικού φύλου;

Έχοντας δύο παιδιά και ένα μικρό δωμάτιο, είναι σημαντικό να είστε δημιουργικοί με τον τρόπο που θα το διακοσμήσετε για να μπορούν και τα δύο παιδιά να είναι χαρούμενα. Θα πρέπει λοιπόν να έχουν έναν χώρο που θα τους αρέσει και θα τα ενθαρρύνει να παίζουν και να μαθαίνουν.

Εδώ είναι μερικές ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε:

Κουκέτα

https://www.instagram.com/p/Cuhs7vvLZgu/

Εάν έχετε δύο παιδιά που μοιράζονται το δωμάτιο, εκμεταλλευτείτε τον χώρο και βάλτε μια κουκέτα για να κοιμούνται. Αν είναι μικρά σε ηλικία προτιμήστε μια κουκέτα σαν αυτή εδώ.

Χρώματα

https://www.instagram.com/p/CrteqrurU_m/

Επιλέξτε φωτεινά, ουδέτερα, παστέλ και ευχάριστα χρώματα που θα δημιουργήσουν μια φωτεινή και φιλική ατμόσφαιρα.

Αποθήκευση

https://www.instagram.com/p/Cr_iVK4LpXy/

Επειδή το δωμάτιο είναι μικρό, είναι σημαντικό να έχετε αρκετούς χώρους αποθήκευσης. Χρησιμοποιήστε ανοικτά ράφια, καλάθια, συρταριέρες και αποθηκευτικά κουτιά για να διατηρήσετε τα παιχνίδια, τα βιβλία και τα άλλα προσωπικά τους αντικείμενα, οργανωμένα.

Προσωπικές πινελιές

https://www.instagram.com/reel/CmKNvPXjvXZ/

Αφήστε τα παιδιά να συμμετέχουν στη διακόσμηση του δωματίου τους. Μπορούν να κρεμάσουν τα δικά τους έργα τέχνης στους τοίχους ή να επιλέξουν αξεσουάρ που τους αρέσουν.

Πολυλειτουργικά έπιπλα

https://www.instagram.com/p/CnxQMdrLS_E/

Εκτός από το κρεβάτι, μπορείτε να επιλέξετε και άλλα έπιπλα που είναι πολυλειτουργικά και μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερες ανάγκες, όπως για παράδειγμα ένα τραπέζι που τα παιδιά θα χρησιμοποιούν ως «εργαστήρι» όταν θέλουν να παίξουν με πλαστελίνες ή να φτιάξουν μια κατασκευή και ως γραφείο, όταν έχουν εργασίες για το σχολείο.

Να θυμάστε ότι ο βασικός σας στόχος είναι να δημιουργήσετε ένα ασφαλές, ευχάριστο και εμπνευσμένο δωμάτιο για τα μικρά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved