Παιδικό δωμάτιο: Δεν ξέρετε πώς να το διακοσμήσετε; Πάρτε ιδέες

Ιδέες και προτάσεις διακόσμησης του παιδικού δωματίου.

Παιδικό δωμάτιο: Δεν ξέρετε πώς να το διακοσμήσετε; Πάρτε ιδέες
Bigstock

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου δεν είναι μια εύκολη υπόθεση για όλους τους γονείς.

Ορισμένοι γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν να κάνουν κι άλλοι αναζητούν ιδέες για κάτι πιο πρωτότυπο και διαφορετικό.

https://www.instagram.com/p/C3P4Y5INZ7T/

Παιδικό δωμάτιο – Χρήσιμα tips

Αν ετοιμάζετε τώρα το παιδικό δωμάτιο, είναι σημαντικό να έχετε υπόψιν σας τις ανάγκες του παιδιού και φυσικά την ηλικία του.

Επίσης, η λειτουργικότητα, η ασφάλεια και η άνεση είναι τρεις σημαντικοί παράγοντες που θα καθορίσουν τον τρόπο διακόσμησης του δωματίου.

https://www.instagram.com/p/CvXEbR-tyRM/

Υλικά

Τα υλικά που θα επιλέξετε πρέπει να είναι οικολογικά, ανθεκτικά και να καθαρίζονται εύκολα.

https://www.instagram.com/p/C3MI4EtK6M2/

Χρώματα

Τα έντονα χρώματα και τα εντυπωσιακά μοτίβα στα διακοσμητικά αντικείμενα κάνουν το δωμάτιο ξεχωριστό χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

https://www.instagram.com/p/C3P7tYLosGA/

Έπιπλα

Αν πρόκειται για βρεφικό δωμάτιο, οι περισσότεροι παιδίατροι συστήνουν να αγοράσετε από την αρχή ένα παιδικό κρεβάτι. Η επιλογή του κρεβατιού χρειάζεται προσοχή, δεδομένου ότι το παιδάκι σας θα κοιμάται σ' αυτό ως τα τρία ή τέσσερα χρόνια του.

Έτσι, λοιπόν ένα σωστό παιδικό κρεβατάκι πρέπει να είναι κατασκευασμένο από στερεό υλικό (κατά προτίμηση ξύλο). Να έχει ψηλά κάγκελα και η απόσταση ανάμεσα στα κενά να είναι γύρω στα 6 - 7,5 εκατ. Αν τα κενά είναι μικρότερα, το παιδί μπορεί να σφηνώσει τα πόδια του. Τα κάγκελα πρέπει να κατεβαίνουν χαμηλά, ώστε όταν το μωρό μεγαλώσει και περπατά πια, να μπορεί να ανεβαίνει και να κατεβαίνει και μόνο του από το κρεβάτι.

https://www.instagram.com/p/C3PoPIZoeRv/

Στην περίπτωση που το παιδί σας είναι μεγαλύτερο, επιλέξτε κρεβάτι που θα χρησιμοποιεί τα επόμενα χρόνια. Μην γεμίζετε το δωμάτιο με δεκάδες μικροέπιπλα και διακοσμητικά. Το ζητούμενο είναι να έχει το παιδί ένα χώρο που να είναι λειτουργικός κι όχι να εξελιχθεί σε …αποθήκη.

https://www.instagram.com/p/C3W5Ndatrok/
https://www.instagram.com/p/CkqBjosI85h/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved