Οι θετικές φράσεις που λέει καθημερινά στον καθρέφτη ένα 3χρονο αγοράκι με σύνδρομο Down

Δίπλα του η μαμά του, το παροτρύνει και το εμψυχώνει.

Οι θετικές φράσεις που λέει καθημερινά στον καθρέφτη ένα 3χρονο αγοράκι με σύνδρομο Down
Instagram / gmabrightly

H Melanie Droubay είναι μητέρα ενός 3χρονου αγοριού με σύνδρομο Down.

Ο Hudson καθημερινά με την παρότρυνση της μαμάς του, λέει μερικές θετικές φράσεις που το βοηθούν να πιστέψει και να αγαπήσει τον εαυτό του.

Ποιες είναι αυτές οι φράσεις που λέει μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου;

  • Είμαι δυνατός
  • Είμαι έξυπνος
  • Είμαι όμορφος
  • Είμαι γενναίος
  • Είμαι ευγενικός
  • Με αγαπούν

https://www.instagram.com/reel/C4bUQ6JPo7r/

Κοριτσάκι με σύνδρομο Down βρίσκει δύναμη στην κούκλα του (εικόνες)

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα παιδιά με σύνδρομο Down

Τα παιδιά με σύνδρομο Down μπορούν να μάθουν να διαβάζουν και μάλιστα σε μικρή ηλικία,, αρκεί να ακολουθηθεί η κατάλληλη διδακτική μέθοδος κι έτσι φτάνουν στο επίπεδο των συνομηλίκων τους. Η γραφή είναι κάτι που τα δυσκολεύει αλλά τελικά μπορούν να αναπτύξουν την ικανότητα αυτή. Η αρίθμηση είναι ένας τομέας με μεγάλη δυσκολία για τα παιδιά με σύνδρομο Down αλλά με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να αναπτυχθεί μέχρι ενός βαθμού.

Προγεννητικός έλεγχος

Το σύνδρομο Down έχει ξεχωριστή θέση στον προγεννητικό έλεγχο. Τη θέση αυτήν την οφείλει στο ότι τα μωρά με σύνδρομο Down συχνά φτάνουν στη γέννηση. Αντίθετα, λίγα μωρά φτάνουν να γεννηθούν, αν είναι φορείς άλλων γενετικών ανωμαλιών, αφού συνήθως οι κυήσεις αυτές καταλήγουν σε αυτόματη αποβολή.

Κατά τη διάρκεια του προγεννητικού ελέγχου καταρχήν λαμβάνονται υπόψη οι παράγοντες, που αυξάνουν την πιθανότητα να γεννηθεί ένα παιδί με Σύνδρομο Down. Σύμφωνα με τον γυναικολόγο Μενέλαο Λυγνό, Ο βασικός παράγων, ο οποίος αυξάνει την πιθανότητα αυτή, είναι η ηλικία της γυναίκας κατά την περίοδο του τοκετού.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως αν η γυναίκα είναι 35 ετών στον τοκετό, η πιθανότητα αυτή υπολογίζεται περίπου 1/350, ενώ η πιθανότητα αυτή για ηλικία 40 και 45 ετών είναι 1/100 και 1/30 αντίστοιχα.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως όλες οι γυναίκες έχουν πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί με σύνδρομο Down. Μάλιστα με δεδομένο πως τα περισσότερα μωρά γεννιούνται από γυναίκες με ηλικία μικρότερη των 35 ετών, σε απόλυτους αριθμούς περισσότερα μωρά με σύνδρομο Down γεννιόνται από γυναίκες μικρότερης ηλικίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved