«Σας παρακαλώ μη με ρωτάτε γιατί το παιδί μου έχει σύνδρομο Down» μια μαμά συγκλονίζει!

H Καρολίν Μπουτέτ, είναι μαμά της 4 μηνών Λουίζ. Η μικρή πάσχει από σύνδρομο Down και από τη μέρα που γεννήθηκε η μαμά της λαμβάνει δεκάδες ενοχλητικά μηνύματα!

«Σας παρακαλώ μη με ρωτάτε γιατί το παιδί μου έχει σύνδρομο Down» μια μαμά συγκλονίζει!

Πριν μερικές μέρες αυτή η δημοσιογράφος και μαμά δύο παιδιών, αποφάσισε να απαριθμήσει όλα τα ενοχλητικά σχόλια που έλαβε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook και να μάθει σε όσους τις έγραψαν κάποιο σχόλιο, ότι καλύτερο είναι να σκέφτονται πριν πουν-γράψουν το οτιδήποτε.

Και επειδή όπως λέει τα λόγια είναι σημαντικά, δείτε πώς άρχισε:

«Αυτή είναι η μικρή μου Λουίζ, έχει δύο πόδια, δύο χέρια και ένα έξτρα χρωμόσωμα» και συνέχισε...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------098

«Σας παρακαλώ, όταν βλέπετε μια μαμά σαν της Λουίζ, μη τη ρωτάτε "Δεν το εντοπίσατε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;". Είτε το είχε εντοπίσει, που σημαίνει ότι πήρε την απόφαση να συνεχίσει την εγκυμοσύνη της, είτε δεν το είχε εντοπίσει και η έκπληξη ήταν αρκετή ώστε να μη χρειάζεται να επανέλθει στο θέμα. Επιπλέον, κάθε μητέρα έχει την τρομερή συνήθεια να νιώθει ενοχές για σχεδόν τα πάντα, οπότε όσον αφορά το έξτρα χρωμόσωμα... Δεν χρειάζεται να σας πω.

Μη λέτε σε αυτή τη μαμά "Είναι το μωρό σου, όπως και να χει". Όχι. Είναι το μωρό μου, τελεία. Και είναι πολύ καλύτερο να αναφερόμαστε σε αυτήν με το όνομά της, Λουίζ!

Μην λέτε σε αυτή τη μαμά "Τι ωραίο παιδάκι με σύνδρομο Down... ή κάτι αντίστοιχο". Είναι ένα τεσσάρων μηνών κοριτσάκι που πάσχει από σύνδρομο Down ή που έχει σύνδρομο Down, αν θέλετε. Το 47ο χρωμόσωμα που έχει δεν είναι αυτό που ΕΙΝΑΙ. Είναι αυτό που ΕΧΕΙ. Δε θα λέγαμε ποτέ πχ. "Τι ωραίο παιδάκι που πάσχει από καρκίνο..."

Μην λέτε σε αυτή τη μαμά "Αυτά τα παιδιά είναι έτσι ή είναι αλλιώς". ΑΥΤΑ, τα παιδιά έχουν τη δική τους προσωπικότητά, το δικό τους σώμα, τη δική τους αντίληψη, τη δική τους διαδρομή. Είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, όσο εσείς από το γείτονά σας.

Όσοι δεν το έχετε ζήσει και δεν το έχετε νιώσει απλά δεν το σκέφτεστε. Αλλά οι λέξεις πονάνε και ενοχλούν. Απλά πριν μιλήσετε να σκέφτεστε, ειδικά αν είστε γιατρός ή νοσοκόμα.

Συνήθως ό,τι ανεβάζω στο facebook δεν το ανεβάζω δημόσια. Αυτό όμως έπρεπε να το κοινοποιήσω δημόσια. Όσοι το διαβάζετε μπορείτε να το αναδημοσιεύσετε ελεύθερα. Αυτό γιατί, καθημερινά στη Γαλλία, υπάρχουν "500 μαμάδες μιας Λουίζ" που η μέρα τους καταστρέφεται από λόγια σαν αυτά. Η πρόθεσή μου δεν ήταν κακή απλά έπρεπε να γνωρίζετε!».

Το post της Καρολίν, έχει ήδη αναδημοσιευτεί πάνω από 30.000 φορές και έχει χιλιάδες likes και σχόλια από γονείς παιδιών με Σύνδρομο Down, ευχαριστώντας τη για την ειλικρίνεια και για όλα εκείνα που πολλές φορές οι ίδιοι δεν μπορούσαν να πουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved