Κοριτσάκι με σύνδρομο Down βρίσκει δύναμη στην κούκλα του (εικόνες)

Η κούκλα της 4χρονης Ivy έχει επίσης Σύνδρομο Down και είναι από τα αγαπημένα παιχνιδια του μικρού κοριτσιού. 

Κοριτσάκι με σύνδρομο Down βρίσκει δύναμη στην κούκλα του (εικόνες)
Instagram / myincredibleivy

Η 4χρονη Ιvy έχει σύνδρομο Down και η μητέρα της, Lindsay Filick, έχει δημιουργήσει έναν λογαριασμό στο Instagram αφιερωμένο σε αυτήν. Το My Incredible Ivy μετρά πάνω από 27 χιλιάδες followers και έχει πάνω από 2.000 δημοσιεύσεις. Η νεαρή μητέρα αναρτά φωτογραφίες και βίντεο με την μικρούλα για να ευαισθητοποιήσει το κοινό της για το σύνδρομο Down και να αναδείξει την ομορφιά της διαφορετικότητας.

«Πρέπει να παραδεχτώ ότι φοβόμουν το διαφορετικό. Φοβόμουν ότι το παραπάνω χρωμόσωμα που έχει το μωρό μου θα την έκανε να δείχνει λιγότερη στα μάτια του κόσμου. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα αυτοί που την θεωρούν λιγότερη λόγω του ότι είναι διαφορετική» αναφέρει σε ένα από τα blog της.


https://www.instagram.com/p/CUVmVWeJh1F/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Lindsay μιλά συχνά για τη διαφορετικότητα, για το πόσο ξεχωριστά είναι τα άτομα με Σύνδρομο Down, αλλά και για τα στερεότυπα που υπάρχουν ακόμα εν έτη 2022: «Η αναπηρία δεν είναι μία κακή ή στενάχωρη λέξη. Είναι μία από τις πολλές λέξεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να περιγράψουν μία κατάστασή τους.»

Θεωρεί επίσης, ότι τα παιδιά που έχουν σύνδρομο Down, αλλά και οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα, είναι σημαντικό να νιώθουν ότι δεν είναι μόνα τους, ότι όπως ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, έτσι είναι και αυτά και έχουν τη δική τους μοναδική ομορφιά.


https://www.instagram.com/p/CTn7nFzNcM9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Έναν χρόνο πριν η Lindsay έκανε δώρο στην κόρη της μία κούκλα με σύνδρομο Down. Η Ivy φαίνεται να έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο συγκεκριμένο παιχνίδι και η νεαρή μητέρα πολλές φορές έχει αναρτήσει φωτογραφίες την μικρούλας με την κούκλα της στο Instagram.

«Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας κάτι θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό. Την εκπροσώπηση. Ο κάθε άνθρωπος αξίζει να δει κάποιον που του μοιάζει σε ταινίες, βιβλία, διαφημίσεις και παιχνίδια. Δυστυχώς για πάρα πολύ καιρό, αυτό δεν συνέβαινε. Άνθρωποι κάθε φυλής, ικανότητας, σωματότυπου, φύλου, θρησκείας κ.λπ. πρέπει να εκπροσωπούνται σε αυτό που παρακολουθούμε, διαβάζουμε και παίζουμε.»

Η κούκλα μοιάζει πολύ στο κοριτσάκι ακόμα και στο χρώμα των μαλλιών. Πολλοί από τους ακόλουθους της Lindsay είναι και γονείς άλλων παιδιών με σύνδρομο Down και έσπευσαν να τη ρωτήσουν που μπορούν να βρουν και αυτοί παρόμοια παιχνίδια για τα παιδιά τους.


https://www.instagram.com/p/CKw8s_0JzRs/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της 4χρονης Ivy, στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved