Η μαμά 14χρονης influencer με σύνδρομο Down έχει ένα μήνυμα για όλους εμάς

«Το να έχεις παιδί με σύνδρομο Down είναι ευλογία και δώρο μαζί». 

Η μαμά 14χρονης influencer με σύνδρομο Down έχει ένα μήνυμα για όλους εμάς

instagram @a_little_extra_jayne

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί σαν ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το σύνδρομο Down - η καλύτερη στιγμή για τη μαμά της 14χρονης Jayne Adamnson να μιλήσει για το πώς είναι η ζωή τους. Σε ένα post που έγινε viral στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram αναφέρει ότι είναι ευλογία να έχεις παιδί με σύνδρομο Down.

Ο λογαριασμός της ονομάζεται... a_little_extra_jayne, εμπνευσμένο από το ένα έξτρα χρωμόσωμα που έχουν τα άτομα που γεννιούνται με σύνδρομο Down.

Στις αρχές Οκτωβρίου η μαμά αυτή δημοσίευσε στο Instagram.

«Ο Οκτώβριος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Down. Και θέλω να μάθει ο κόσμος ότι το να έχεις ένα παιδί με σύνδρομο Down είναι ευλογία! Ότι η Jayne αγαπιέται και εκτιμάται και συμπεριλαμβάνεται (σε ό,τι κάνουμε ως οικογένεια!). Ότι έχει ταλέντα και ενδιαφέροντα και όνειρα, όπως όλοι μας! Ότι είναι ευτυχισμένη και έχει μια γεμάτη, όμορφη ζωή! Ότι αξίζει κάθε ευκαιρία! Ότι είναι ικανή και μπορεί να κάνει ό,τι βάζει στο μυαλό της, με τον δικό της ρυθμό και με τον δικό της τρόπο! Ότι φέρνει ΤΟΣΟ πολύ φως και χαρά σε αυτόν τον κόσμο! Για κάθε νέα μαμά εκεί έξω - το να έχεις ένα παιδί με σύνδρομο Down είναι ευλογία και δώρο!»

Στο βίντεο υπάρχουν φωτογραφίες από τη γέννηση της Jayne μέχρι και σήμερα. Στιγμές με φίλους και την οικογένειά της.

https://www.instagram.com/reel/Cx6LbjQJo_d/

Σε μια άλλη της ανάρτηση, η μαμά της Jayne, Summer δημοσίευσε φωτογραφίες από τη μέρα της γέννησης της 14χρονης κόρης της, γράφοντας:

«"Είναι εντάξει;", άκουσα τον σύζυγό μου να ρωτά τις νοσοκόμες. Το στομάχι μου δέθηκε κόμπος και η ανυσηχία με έκανε να χάνω την ευτυχία που μόλις ένιωθα.

Μερικά λεπτά πιο πριν αισθανόμουν υπέροχα. Θυμάμαι να νιώθω ανακουφισμένη και χαρούμενη όταν μου την τοποθέτησαν στην αγκαλιά μου. Θυμάμαι να σκέφτομαι ότι μοιάζει με την Elle (πρώτη μου κόρη) - σκούρα μαύρα μαλλιά, μακριές βλεφαρίδες και μαύρα μάτια.

Και τώρα, κάτι σκέπασε και βάρυνε το δωμάτιο επειδή κανένας δεν μπορούσε να απαντήσει στην ερώτηση που έκανε ο άνδρας μου πιο πριν. Επιτέλους, ο γιατρός μου ήρθε και αφού έριξε μια ματιά στην Jayne μου είπε: «" Έχεις ένα όμορφο μικρό κορίτσι. Δεν είμαι παιδίατρος αλλά εμφανίζει να έχει κάποια χαρακτηριστικά του συνδρόμου Down...", εκείνη τη στιγμή έχασα τη Γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν θυμάμαι και και πολλά από όσα έγιναν μετά. Από τη στιγμή που άκουσα τις λέξεις "Σύνδρομο Down" , άρχισα να κλαίω και δεν σταμάτησα... Έκλαιγα μέχρι μερικές ημέρες μετά. Όταν την κράτησα ξανά και την κοιτούσα, προσπαθούσα να δω αυτό που έβλεπαν και οι άλλοι. Στα δικά μου μάτια έμοιαζε όπως και τα δύο προηγούμενα παιδιά μου. Έκλαψα ξανά και ξανά και ο σύζυγός μου δεν έφυγε από το πλευρό μου. Με είχε αγκαλιά βεβαιώνοντας με ότι όλα θα πάνε καλά. Θυμάμαι να πηγαίνω για ύπνο εκείνη την ημέρα στο νοσοκομείο, όταν οι νοσοκόμες με ξύπνησαν λέγοντάς μου ότι η Jayne έπρεπε να μπει στη ΜΕΝΝ. Είχε πέσει το οξυγόνο της. Θυμάμαι ο Don και εγώ να αγωνιούμε το επόμενο πρωινό. Να ήταν όλα ένα κακό όνειρο.

Κανένας από εμάς δεν ήξερε τίποτε για το σύνδρομο Down και φοβόμασταν. Και έγινε ακόμη δυσκολότερο γιατί δεν μπορούσαμε να την κρατήσουμε στην αγκαλιά μας.

Εύχομαι να μπορούσα να γυρίσω πίσω σε εκείνη την ημέρα. Εύχομαι να μπορούσα να γυρίσω πίσω σε εκείνη την ημέρα για να πω στον εαυτό μου ότι όλα θα πάνε καλά... για την ακρίβεια παραπάνω και από καλά. Ότι ο κόσμος μας τώρα έχει περισσότερη ευγνωμοσύνη, περισσότερο σκοπό, και πολλή ομορφιά.

Μακάρι να μπορούσα να πω στον εαυτό μου πόση ευτυχία θα έφερνε η Jayne στην οικογένειά μας. Πόσο πιο δυνατή θα γινόμουν. Εύχομαι να μπορούσα να διώξω τον φόβο και την ανησυχία μακριά ώστε να αφήσω τον εαυτό μου να νιώσει αυτή την αγάπη που νιώθει η καρδιά μου τώρα.

Είμαι τόσο τυχερή που είμαι η μαμά της. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μας χωρίς εκείνη.

Είναι η Jayne μας, απλά με κάτι έξτρα επάνω της 💛💙✨»

https://www.instagram.com/p/CyUK11XJ-kW/

Τι κάνει η Jayne;

Μεταξύ άλλων της αρέσει να χορεύει...

https://www.instagram.com/reel/CwAz3jzozTK/

Να περνά χρόνο με τους φίλους της...

https://www.instagram.com/p/CsmDdPPJ64x/

τα αδέρφια της...

https://www.instagram.com/p/CwOrkxBthCK/

και να τρομάζει τον μπαμπά της.

https://www.instagram.com/reel/CwMXVPBte71/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved