Απολαυστικό βίντεο: Μωρά παίζουν στο νερό και ξεκαρδίζονται

Όσο πιο νωρίς εξοικειωθούν τα μωρά με το νερό, τόσο πιο πολύ το θέλουν και το αναζητούν

Απολαυστικό βίντεο: Μωρά παίζουν στο νερό και ξεκαρδίζονται
Photo by Valeria Zoncoll on Unsplash

Τα παιδιά λατρεύουν το νερό από τη βρεφική τους ακόμα ηλικία. Το νερό παρέχει στα μωρά ένα οικείο περιβάλλον γιατί τους θυμίζει αυτό της μήτρας.

Πολλά θεωρούνται ότι είναι τα οφέλη και της βρεφικής κολύμβησης: τα παιδιά αποκτούν προσαρμοστικότητα στα ερεθίσματα, θάρρος, υψηλότερο βαθμό εμπιστοσύνης στον εαυτό τους, ενώ ταυτόχρονα γίνονται πια ανεξάρτητα.

Παράλληλα ισχυροποιείται το ανοσοποιητικό τους σύστημα, ενώ ο ύπνος τους γίνεται πιο ευχάριστος και ήρεμος, αφού το νερό ρυθμίζει τον μυϊκό τους τόνο και τους δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης.

Η συμμετοχή των γονιών ενδυναμώνει τη σχέση μεταξύ γονιού – παιδιού, ενώ η επαφή με άλλα βρέφη, συμβάλλει στην κοινωνικότητα και την ευφυΐα.

Η προτεινόμενη ηλικία για την έναρξη της βρεφικής κολύμβησης είναι η ηλικία των 4 – 6 μηνών.

Έρευνες έχουν δείξει ότι μωρά μητέρων με ιστορικό αλλεργίας ή άσθματος, τα οποία συμμετείχαν σε προγράμματα βρεφικής κολύμβησης πριν την ηλικία των 6 μηνών παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν συριγμό αργότερα.

Βέβαια, ανεξάρτητα από το έαν ένα παιδί κάνει μαθήματα βρεφικής κολυμβησης ή όχι, το νερό είναι πάντα αφορμή για παιχνίδι.

Δείτε μερικά από τα πιο χαριτωμένα στιγμιότυπα από αξιολάτρευτα μωρά που παίζουν ξέγνοιαστα στο νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved