Ποια είναι τα οφέλη της κολύμβησης για τα παιδιά

  • Κινητικές δεξιότητες
  • Συντονισμός
  • Δύναμη
  • Γνωστική λειτουργία
  • Αυτοπεποίθηση
  • Κοινωνικές δεξιότητες
  • Ύπνος και Όρεξη
Ποια είναι τα οφέλη της κολύμβησης για τα παιδιά
Photo by Alan Angelats on Unsplash

Είναι η πισίνα καλή για τα παιδιά;

Ένα από τα οφέλη της κολύμβησης για τα παιδιά είναι ότι κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας, τυχόν παθήσεις των πνευμόνων και της καρδιάς των παιδιών βελτιώνονται σημαντικά. Και επίσης, λόγω όλων των ενεργών κινήσεων που περιλαμβάνονται στην κολύμβηση, τα παιδιά αναπτύσσουν δύναμη και αντοχή. Επιπλέον, η κολύμβηση ενισχύει την ευλυγισία και την ισορροπία του σώματος.

koritsi se pisina

Photo by Dea Piratedea on Unsplash

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι η κολύμβηση είναι μια σημαντική δεξιότητα και ότι μπορεί επίσης να είναι πολύ διασκεδαστική, αλλά ξέρατε ότι η κολύμβηση είναι επίσης καλή για την ανάπτυξη του παιδιού σας; Δείτε πώς.

Κινητικές δεξιότητες

Τα παιδιά που μαθαίνουν να κολυμπούν τείνουν να αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες πιο γρήγορα από τους συνομηλίκους τους που δεν κολυμπούν. Σε μια μελέτη, τα παιδιά που έμαθαν να κολυμπούν πριν από την ηλικία των πέντε ετών είχαν καλύτερη ισορροπία από τα παιδιά που δεν ήξεραν κολύμπι. Ήταν επίσης καλύτεροι στο να χρωματίζουν μέσα στις γραμμές και να χρησιμοποιούν ψαλίδι για να κόβουν χαρτί.

Συντονισμός

Η κολύμβηση χρησιμοποιεί ολόκληρο το σώμα, επομένως είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα για να βοηθήσετε τα παιδιά να συντονιστούν. Όταν το παιδί σας κολυμπάει, μαθαίνει να συντονίζει τις κινήσεις και των δύο πλευρών του σώματος.

Δύναμη

Δεν είναι εύκολο να κινηθείς μέσα στο νερό! Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι η κολύμβηση είναι μια εξαιρετική άσκηση. Το νερό δημιουργεί αντίσταση, οπότε όταν το παιδί σας κινείται μέσα σε αυτό, χτίζει μυς και αντοχή, χωρίς να φαίνεται αν έχει ιδρώσει.

Το κολυμβητήριο βοηθά ακόμη και τα μωρά να αναπτύξουν τους μύες που χρειάζονται για να κρατούν το κεφάλι τους όρθιο. Επιπλέον, όλο το πιτσίλισμα και το παιχνίδι που θα κάνουν στο νερό βοηθά και στην ενίσχυση των αρθρώσεων τους.

Και δεν είναι μόνο οι σκελετικοί μύες του παιδιού σας που δυναμώνουν όταν μαθαίνει να κολυμπά. Το κολύμπι δυναμώνει επίσης την καρδιά, τους πνεύμονες και τα αιμοφόρα αγγεία τους!

Γνωστική λειτουργία

Όλη αυτή η κίνηση και ο συντονισμός βοηθούν επίσης στη δημιουργία νευρώνων στον εγκέφαλο του παιδιού σας. Αυτό σημαίνει ότι η κολύμβηση μπορεί επίσης να βοηθήσει το παιδί σας να αναπτύξει ισχυρότερες ακαδημαϊκές δεξιότητες.

Αυτοπεποίθηση

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μαθαίνουν να κολυμπούν έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είναι πιο ανεξάρτητα από τους συνομηλίκους τους που δεν κολυμπούν. Επιδεικνύουν μεγαλύτερη άνεση σε νέες καταστάσεις, μαζί με υψηλότερη αυτοεκτίμηση και καλύτερο αυτοέλεγχο.

Τα μαθήματα κολύμβησης για μικρά παιδιά συχνά περιλαμβάνουν επίσης γονείς. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί μαθαίνει με την υποστήριξη ενός γονέα και λαμβάνει επαίνους τόσο από τον γονέα, όσο και από τον εκπαιδευτή καθώς κατακτά νέες δεξιότητες. Όλη αυτή η υποστήριξη είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του.

agoraki kolibaei me sanida

Photo by Drew Gilliam on Unsplash

Κοινωνικές δεξιότητες

Επειδή τα μαθήματα γίνονται συχνά σε ομάδες, τα παιδιά που κάνουν μαθήματα κολύμβησης εξασκούνται από νωρίς στην θετική αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά και ενήλικες. Μαθαίνουν επίσης να συνεργάζονται, και να παίζουν με άλλα παιδιά κατά τη διάρκεια του μαθήματος..

Επιπλέον, θα είναι ενθουσιασμένοι που θα επικοινωνήσουν τα επιτεύγματά τους στους φίλους και τους γονείς τους. Δεδομένου ότι οι γονείς λαμβάνουν μέρος σε μαθήματα για μικρά παιδιά, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τους οικογενειακούς δεσμούς.

paidakia se pisina

Photo by Malik Skydsgaard on Unsplash

Ύπνος και Όρεξη

Το κολύμπι απαιτεί σκληρή δουλειά! Είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει την όρεξη του μικρού σας.

Επειδή η κολύμβηση απαιτεί τόση ενέργεια, θα βοηθήσει επίσης τις συνήθειες ύπνου του παιδιού σας. Αυτά είναι καλά νέα αν το παιδί σας συχνά διστάζει να πάει για ύπνο! Και βοηθά τα μωρά να κοιμούνται νωρίτερα και περισσότερο.

Η κολύμβηση είναι μια δραστηριότητα που ωφελεί σχεδόν κάθε τομέα της ζωής του παιδιού σας, από τη σωματική του ανάπτυξη έως τις κοινωνικές του δεξιότητες. Επιπλέον, μπορεί ακόμη και να βοηθήσει να μην πνιγεί το παιδί σας αν πέσει απροσδόκητα στο νερό.

Με πληροφορίες από: www.bearpaddle.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved