Φαγητό χωρίς κανόνες: Θα το δοκιμάζατε;

Μια μαμά το δοκίμασε και ιδού το αποτέλεσμα.

Φαγητό χωρίς κανόνες: Θα το δοκιμάζατε;
Bigstock

Για πολλές οικογένειες, το βραδινό δείπνο είναι η μόνη φορά που όλα τα μέλη της οικογένειας μπορούν να φάνε μαζί τις καθημερινές . Είναι η ώρα όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να περάσουν ποιοτικό χρόνο μεταξύ τους αλλά μπορεί επίσης να γίνει μια αγχωτική ώρα ειδικά εάν έχετε μικρά παιδιά.

Αν τα βράδια σας μοιάζουν περισσότερο με το δεύτερο παρά με το πρώτο, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε ένα δείπνο χωρίς κανόνες.

Η Billie Kay Asmus (@mama_beekay), μαμά δύο παιδιών, έγινε viral όταν μοιράστηκε ένα βίντεο σχετικά με το τι άλλαξε την ώρα του δείπνου.

Στο βίντεο φαίνεται αρχικά να καθαρίζει το τραπέζι και να το καλύπτει με πλαστική μεμβράνη. «Ήταν καιρός να αλλάξουν τα πράγματα» σημειώνει.

Στη συνέχεια, δείχνει τα παιδιά της φορούν μια ολόσωμη πλαστική «ποδιά» και εκείνη ρίχνει ολόκληρη την κατσαρόλα με τα μακαρόνια απευθείας πάνω στο τραπέζι. Δίνει στα παιδιά της πιρούνια και τα αφήνει να φάνε αλλά και να διασκεδάσουν.

https://www.instagram.com/reel/C2M3KaoORX5/

«Τα παιδιά μου δεν έχουν ξαναφάει ποτέ τόσο πολύ», αποκαλύπτει στο βίντεο καθώς δείχνει όλη την οικογένεια να απολαμβάνει το δείπνο κατευθείαν από το τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας αλλά και του συντρόφου της.

«Ίσως έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα» γράφει η Billie στην λεζάντα του post. Συνεχίζει: «Και τα δύο παιδιά έμειναν στο τραπέζι όλη την ώρα, δεν παραπονέθηκαν καθόλου και δεν τα έχω δει ποτέ να τρώνε τόσο πολύ! Επιπλέον, δεν είχαμε να πλύνουμε τα πιάτα!»

Αυτή είναι μια τόσο διασκεδαστική ιδέα, αλλά παρόλο που μπορεί να μην υπάρχουν πολλά πιάτα, υπάρχουν σίγουρα πολύ ακατάστατα παιδιά.

Αν αυτό σας κάνει να ανατριχιάζετε, δεν είστε μόνοι! Αλλά αν γνωρίζετε ότι υπάρχουν πραγματικά αναπτυξιακά οφέλη θα αφήνατε τα παιδιά σας να κάνουν ένα χάος κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Τα μωρά μαθαίνουν μέσα από το άγγιγμα και μπορούν να ενισχύσουν έτσι τις λεπτές κινητικές δεξιότητες αλλά και τον συντονισμό χεριού-ματιού. Τα νήπια λαχταρούν την αυτονομία. Η ακατάστατη αυτή διαδικασία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απευαισθητοποίηση του συστήματος αφής στα παιδιά.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι παρόμοιο, μπορείτε να μοιράσετε αρχικά σνακ όπως αλλαντικά, φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ντιπ ή τυρί και κράκερς.

Η αλλαγή της ρουτίνας του δείπνου σας θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει το παιδί που τρώει επιλεκτικές τροφές να δοκιμάσει νέα φαγητά . Μην υποτιμάτε ποτέ τον αντίκτυπο που έχει η διασκέδαση σε ένα παιδί!

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved