Τι θα συμβεί αν αφήσετε το μωρό σας να φάει μόνο του αντί να το ταΐσετε

Αυτό το Tik Tok βίντεο εξηγεί.

Τι θα συμβεί αν αφήσετε το μωρό σας να φάει μόνο του αντί να το ταΐσετε

Μια μαμά στο Tik Tok έδωσε στον «λαό» ένα υπέροχο feeding fact που αφορά στο τι θα συμβεί αν αφήσετε το μωρό σας να φάει μόνο του αντί να το ταΐσετε.

Η θεωρία έχεις ως εξής: Όταν αφήσεις το μικρό σου να δοκιμάσει να φάει μόνο του, μειώνεται η πιθανότητα πνιγμού .

alesmenes-trofes-moro.jpg

Η επιστημονική εξήγηση που δίνεται έχει άρτια λογική.

Όταν ένα μικρό παιδί προσπαθεί να φάει μόνο του χωρίς την επικουρική βοήθεια ενός φροντιστή, επιλέγει την ποσότητα και καθώς την φέρνει κοντά στο στόμα ο εγκέφαλος δίνει σήμα και προετοιμάζει το στόμα να είναι «ενεργοποιημένο» τόσο για να μασήσει όσο και για να καταπιεί.

Δείτε το βίντεο παρακάτω.

Επιπλέον, το να μάθει βήμα-βήμα ένα παιδί να τρώει μόνο του είναι σημαντικό για πολλούς λόγους.

Πρώτο και κυριότερο, αποτελεί μια δεξιότητα που πρέπει να αναπτύξουν κατά την διάρκεια της πρώιμης παιδικής ηλικίας καθώς είναι απαραίτητη για την ύστερη ενήλικη ζωή.

Δεύτερον, αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει συνδυασμό των αισθήσεων. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να αναπτυχθούν οι λεπτές δεξιότητες όπως το να κρατά ένα κουτάλι ή ένα μολύβι.

Τρίτο και τελευταίο, αυτή είναι μια ευκαιρία να βοηθήσεις το παιδί σου να μάθει περισσότερα για τη γεύση, την υφή , τη μυρωδιά και τη θερμοκρασία του φαγητού. Για παράδειγμα, θα μάθουν ότι είναι πιο εύκολο να μαζέψουν ένα κομμάτι μπανάνα ή ακτινίδιο που έπεσε στο τραπέζι παρά μια χούφτα γιαούρτι ή σούπα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved