Το tip της μαμάς: Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε την πλαστική επιφάνεια κοπής;

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε τη σανίδα κοπής.

Το tip της μαμάς: Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε την πλαστική επιφάνεια κοπής;

Οι πλαστικές σανίδες κοπής είναι πρακτικές.

Bigstock

Οι σανίδες κοπής είναι πρακτικές στην κουζίνα, δεν γλιστράνε και καθαρίζονται εύκολα.

Ωστόσο, λόγω της συχνής χρήσης, φθείρονται και χρειάζονται αντικατάσταση. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις ξύλινες αλλά και για τις πλαστικές σανίδες κοπής.

Το ενδεικτικό σημάδι για την αντικατάσταση της πλαστικής σανίδας κοπής σας

Όλες οι σανίδες κοπής τελικά φθείρονται, αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA). Αν παρατηρήσετε ότι είναι φθαρμένες, έχουν βαθιά κοψίματα που είναι δύσκολο να καθαριστούν ή έχει αλλοιωθεί το χρώμα τους σε ορισμένα σημεία, δεν θα πρέπει να τις χρησιμοποιείτε πια.

«Οι πλαστικές σανίδες κοπής είναι απόλυτα ασφαλείς εφόσον απολυμαίνονται σωστά», λέει η Zahra Mohammad, Ph.D., ειδική για την ασφάλεια τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον και την Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας. «Ωστόσο, όταν η φθορά είναι εμφανής, ενδέχεται να αναπτυχθούν βακτήρια τα οποία θα μεταφερθούν στο φαγητό σας. Επομένως, πρέπει να τις αντικαταστήσετε όταν δείτε ότι δεν καθαρίζονται εύκολα», εξηγεί η Zahra Mohammad.

katharisete-plakes-kopis.jpg

H σανίδα κοπής θέλει καλό πλύσιμο.

Επιλογή και χρήση σανίδων κοπής

Για λόγους υγιεινής, καλό είναι να έχετε στην κουζίνα σας ξεχωριστές σανίδες κοπής για διαφορετικά τρόφιμα (ξεχωριστή για το κρέας, τα πουλερικά, τα θαλασσινά) .Αυτό βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης βακτηρίων από το ωμό κρέας σε ένα τρόφιμο που δεν χρειάζεται να μαγειρευτεί. Η αγορά σανίδων σε διαφορετικά χρώματα μπορεί να σας βοηθήσει να τις ξεχωρίζετε ανάλογα με τη χρήση της.

Πώς να καθαρίσετε τις πλαστικές σανίδες κοπής

Θα πρέπει να πλένετε τις σανίδες κοπής με ζεστό νερό και υγρό σαπούνι μετά από κάθε χρήση ξεπλένοντας τις με άφθονο νερό. Στη συνέχεια αφήστε τις να στεγνώσουν. Οι πλαστικές σανίδες κοπής μπορούν επίσης να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων.

Ο καλός καθαρισμός μπορεί να σας βοηθήσει να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των πλαστικών σανίδων κοπής αλλά θα πρέπει να τις αντικαθιστάτε. Η Jessica Ek, εκπρόσωπος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Καθαρισμού, τονίζει ότι μπορείτε να έχετε τις πλαστικές σανίδες κοπής στην κουζίνα σας από ένα χρόνο και ίσως έως και πέντε χρόνια, ανάλογα με το πόσο συχνά τις χρησιμοποιείτε.

Με πληροφορίες από το thespruceeats.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved