To tip της μαμάς: Ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων

Απομακρύνετε τα λίπη, τις βρομιές και τις άσχημες μυρωδιές από τον φούρνο μικροκυμάτων  με αυτά τα tips.

To tip της μαμάς: Ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων

Το καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων δεν πρέπει να αμελείται.

Bigstock

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι από τις ηλεκτρικές συσκευές που καθαρίζουμε λιγότερο συχνά στο σπίτι. Τα λίπη και τα υπολείμματα τροφών συσσωρεύονται στο εσωτερικό του και είναι σημαντικό να τον καθαρίζετε σωστά και αποτελεσματικά.

Παρακάτω τι πρέπει να κάνετε για να καθαρίσετε σωστά τον φούρνο μικροκυμάτων.

Καθαρίστε το εσωτερικό με λεμόνι και νερό

Βάλτε σε ένα μικρό μπολ νερό και φέτες λεμονιού ή νερό και ξύδι. Βάλτε τον φούρνο μικροκυμάτων σε λειτουργία για μερικά λεπτά μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά το νερό και να δείτε στο πορτάκι του φούρνου υδρατμούς.

Πριν ανοίξετε την πόρτα αφήστε τον φούρνο να κρυώσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια καθαρίστε με ένα πανί όλη την εσωτερική επιφάνεια του φούρνου.

Καθαρίστε την πόρτα με μαγειρική σόδα

Καθαρίστε τον φούρνο εσωτερικά και εξωτερικά με ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει σε μείγμα μαγειρικής σόδας με νερό. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι.

Εάν το τζάμι της πόρτας έχει συσσωρευμένα λίπη δοκιμάστε το εξής: Βάλτε σε ένα μπολ ίση ποσότητα νερό και ξύδι και βουτήξτε ένα καθαρό σφουγγάρι. Τρίψτε καλά την πόρτα και όλη την επιφάνεια εσωτερικά και εξωτερικά και στη συνέχεια καθαρίστε με ένα στεγνό πανί.

Καθαρίστε το φίλτρο με απορρυπαντικό πιάτων

Κάποιο δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη φίλτρου στον φούρνο μικροκυμάτων, κι όμως όλοι οι φούρνοι έχουν αν και το τι είδους φίλτρο διαφέρει ανά περίπτωση. Εάν το φίλτρο πλένεται δεν έχετε παρά να το μουλιάσετε για 10 λεπτά σε χλιαρό νερό με λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Εφόσον υπάρχει αρκετή βρωμιά ή τα λίπη δεν υποχωρούν, προσθέστε μαγειρική σόδα.

Με ένα σφουγγάρι ή μια οδοντόβουρτσα τρίψτε απαλά το φίλτρο. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές εάν η συσκευή σας δεν έχει καθαριστεί τελείως.

Το πλαστικό ή μεταλλικό κάλυμμα για το φίλτρο μπορεί επίσης να καθαριστεί με ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Πώς να διώξετε τις μυρωδιές από τον φούρνο μικροκυμάτων

Η συστηματική χρήση και ειδικά εάν ζεσταίνετε πικάντικα φαγητά ή φαγητά με έντονη οσμή έχει σαν αποτέλεσμα ο φούρνος μικροκυμάτων να μυρίζει άσχημα και έντονα.

Τι μπορείτε να κάνετε; Αερίστε τον φούρνο αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή ή τοποθετήστε ένα μπολ με μαγειρική σόδα μέσα στον φούρνο με την πόρτα κλειστή για να απορροφήσει η μαγειρική σόδα τις μυρωδιές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved