Το tip της μαμάς: Το λάθος που κάνετε όταν ζεσταίνετε φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων

Είναι ένα λάθος που κάνουν οι περισσότεροι. 

Το tip της μαμάς: Το λάθος που κάνετε όταν ζεσταίνετε φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων

Ποιο  είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν χρησιμοποιούν φούρνο μικροκυμάτων 

Bigstock

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι για πολλούς ένας πολύτιμος σύμμαχος της κουζίνας καθώς μπορούν να ζεστάνουν το φαγητό τους μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Άλλωστε το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τοποθετήσουν το φαγητό στον φούρνο και να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία και το χρόνο για να ζεσταθεί. Ποιο είναι λοιπόν το λάθος που κάνουν;

Το πιο συχνό λάθος

Από τα πιο συχνά λάθη κατά το ζέσταμα του φαγητού στον φούρνο μικροκυμάτων είναι ότι δεν το καλύπτουν! Αποφεύγουν να βάλουν καπάκι στο μπολ ή στο πιάτο, αν και θα έπρεπε.

Εκτός του ότι γλιτώνουν το πιτσίλισμα του φούρνου, επιτυγχάνουν ομοιόμορφο ζέσταμα. Συγκεκριμένα, η κάλυψη του φαγητού με καπάκι ή κάλυμμα βοηθά στη διανομή της θερμότητας και στη διατήρηση της υγρασίας του φαγητού.

Καλό είναι το καπάκι όπως και το κάλυμμα να είναι κατάλληλο για τα μικροκύματα και τις υψηλές θερμοκρασίες.

fourno-mikrokumatwn-egkymosyni.jpg

Λάθος σκεύος

Ένα άλλο λάθος που κάνουν αρκετοί είναι να ζεσταίνουν το φαγητό σε ακατάλληλα σκεύη τα οποία όταν εκτίθενται στα μικροκύματα απελευθερώσουν χημικές ουσίες που μολύνουν τα τρόφιμα. Τα γυάλινα και κεραμικά μπολ είναι τα πλέον κατάλληλα όπως και ορισμένα πλαστικά.

Τρόφιμα στον φούρνο μικροκυμάτων

Δεν μπορούν όλα τα τρόφιμα να ζεσταθούν σε φούρνο μικροκυμάτων. Καυτερές (πικάντικες) πιπεριές, αυγά, ολόκληρες πατάτες και χοτ ντογκ είναι γνωστό ότι εκρήγνυνται σε υψηλές θερμοκρασίες και μπορούν ακόμη και να πάρουν φωτιά στο φούρνο μικροκυμάτων. Η σάλτσα ζυμαρικών ντομάτας, ειδικότερα, έχει παχύρρευστη σύσταση, καθιστώντας δύσκολη τη διαφυγή του ατμού κάτω από την επιφάνεια. Τέτοιου είδους φαγητά είναι προτιμότερο να ζεσταίνονται στην κουζίνα.

Με πληροφορίες από το tribuneonlineng.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved