To tip της μαμάς: Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε το θερμός του νερού;

Η απάντηση θα σας εκπλήξει.

To tip της μαμάς: Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε το θερμός του νερού;

Δύο τρόποι για να καθαρίσετε το θερμός σας.

Bigstock

Το καλοκαίρι η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική και ένα θερμός με κρύο νερό καλό είναι να υπάρχει πάντα στην τσάντα. Βέβαια σημαντικό είναι να ξέρουμε και κάθε πότε πρέπει να το καθαρίζουμε. Γιατί ναι, μπορεί να περιέχει νερό και να κλείνει με καπάκι, αλλά και το θερμός-μπουκάλι θέλει τακτικό καθάρισμα, συχνότερο από ότι νομίζατε.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το θερμός με το νερό

Καλό είναι να καθαρίζετε το θερμός με το νερό μετά από κάθε χρήση και αυτό γιατί αυξάνεται ο κίνυδνος να αναπτυχθούν βακτήρια και μικρόβια στο εσωτερικό του, ειδικά στο σημείο που βάζετε το στόμα.

Πώς να καθαρίσετε το μπουκάλι-θερμός σας

Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να απομακρύνετε υπολείμματα από ροφήματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του.

Πλύνετε το μπουκάλι με ζεστό νερό και υγρό για τα πιάτα. Εκτός από το σφουγγάρι για τα πιάτα θα χρειαστείτε και ένα σφουγγάρι ειδικό για μπουκάλι ώστε να χωράει από το στόμιο για να καθαρίσετε καλά το εσωτερικό του.

Ξεπλύνετε με άφθονο νερό για να φύγει όλο το σαπούνι και τέλος αφήστε το μπουκάλι να στεγνώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Για βαθύ καθαρισμό:

Μία στο τόσο για βαθύ καθαρισμό, μπορείτε να δοκιμάσετε και το εξής:

Γεμίστε το μπουκάλι με ζεστό νερό και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα. Αφήστε τη μαγειρική σόδα να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα – ιδανικά όλο το βράδυ- και έπειτα με ένα σφουγγάρι για μπουκάλι τρίψτε καλά το εσωτερικό του θερμός. Χρησιμοποιήστε μία αχρησιμοποίητη οδοντόβουρτσα για να τρίψετε το στόμιο και το καπάκι.

Ξεπλύνετε καλά το μπουκάλι και αφήστε το να στεγνώσει.

Με πληροφορίες από marthastewart.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved