To tip της μαμάς: Τέσσερα καλοκαιρινά φρούτα που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο

Αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού που δεν χρειάζονται ψυγείο. 

To tip της μαμάς: Τέσσερα καλοκαιρινά φρούτα που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο

Ροδάκινα και άλαλ φρούτα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο ψυγείο. 

Bigstock

Τα φρούτα έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι και ένας από τους λόγους που αγαπάμε τα καλοκαιρινά φρούτα λίγο παραπάνω είναι για τη δροσιά που μας προσφέρουν. Τα προτιμούμε σίγουρα δροσερά, είναι όμως το ψυγείο το σωστό μέρος για την αποθήκευσή τους;

Υπάρχουν πέντε καλοκαιρινά φρούτα τα οποία εάν τα μέχρι τώρα τα βάζατε στο ψυγείο, θα πρέπει να το σταματήσετε.

Άκοπο καρπούζι

Ο λόγος δεν βρίσκεται στην ωρίμανση ή τη γεύση του φρούτου, αλλά στα θρεπτικά του συστατικά. Έρευνα έδειξε ότι το άκοπο καρπούζι εκτός ψυγείου έχει σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα σε λυκοπένιο από ότι το καρπούζι που πριν ακόμα κοπεί τοποθετείται στο ψυγείο.

Ροδάκινο

rodakino-frouto-mama-kai-diatrofi.jpg

Το ροδάκινο είναι επίσης ευαίσθητο στις χαμηλές θερμοκρασίες και πρέπει να αποθηκεύεται εκτός ψυγείου τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσει. Όταν πια είναι αρκετά ώριμο, μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο αλλά ιδανικά για δύο το πολύ μέρες.

Βερίκοκα

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τα βερίκοκα, δεδομένου ότι ανήκουν στην ίδια κατηγορία φρούτων. Αφήστε τα εκτός ψυγείου μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα πιο ζεστό πορτοκαλί χρώμα και έπειτα μπορείτε για μερικές ημέρες να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Νεκταρίνια

Σίγουρα προτιμάτε να τα τρώτε παγωμένα, αλλά μέχρι να ωριμάσουν καλό είναι να τα αποθηκεύστε στην κουζίνα σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος.

Extra tip: Στο ψυγείο δεν πρέπει να αποθηκεύονται ούτε οι ντομάτες οι οποίες ουσιαστικά ανήκουν στην κατηγορία των φρούτων. Αφήστε τις να ωριμάσουν σε σκιερό μέρος και μόλις έχουν γίνει αρκετά μαλακές και ζουμερές μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στο ψυγείο για μία με δύο μέρες μέχρι να τις καταναλώσετε.

Με πληροφορίες από harvest2u.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved