To tip της μαμάς: Ο σωστός τρόπος για να φτιάξετε το τέλειο ρύζι basmati

 Τρία βασικά βήματα για νόστιμο και σπυρωτό ρύζι.

To tip της μαμάς: Ο σωστός τρόπος για να φτιάξετε το τέλειο ρύζι basmati

Πώς να φτιάξετε το τέλειο basmati.

Bigstock

Το ρύζι basmati έχει αγαπηθεί όσο κανένα και όχι άδικα. Δεν λασπώνει, παραμένει σπυρωτό και έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα. Το ίδιο το όνομά του, άλλωστε, σημαίνει αυτό ακριβώς: «βασίλισσα των αρωμάτων».

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ρύζι, το basmati θέλει συγκεκριμένη διαδικασία για να βγει νόστιμο και σπυρωτό και το κλειδί είναι σε τρία βήματα τα οποία και δεν πρέπει να παραληφθούν.

Πώς να φτιάξετε το τέλειο ρύζι basmati

Tip #1

To λάδι στην αρχή. Βάλτε στο κατσαρολάκι με το ρύζι λίγο νερό και σοτάρετε το ρύζι σε αυτό για περίπου ένα λεπτό. Εάν βάλετε 1 φλιτζάνι λάδι, βάλτε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, εάν βάλετε 2 φλιτζάνια, 2 κουταλιές της σούπας και πάει λέγοντας.

Tip #2

H αναλογία. Η αναλογία για να φτιάξετε το τέλειο basmati είναι 1 προς 1 μίση, δηλαδή για κάθε ένα φλιτζάνι ρύζι, 1 μισή φλιτζάνι ζεστό νερό.

Μόλις σοτάρετε το ρύζι, βάλτε το βραστό νερό στο κατσαρολάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και σκεπάστε με το καπάκι. Αφήστε το ρύζι να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Tips #3

Η πετσέτα. Για να μην λασπώσει το ρύζι το μυστικό βρίσκεται σε μία καθαρή υφασμάτινη πετσέτα.

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, κλείστε το μάτι, βγάλτε το καπάκι και σκεπάστε το κατσαρολάκι με μία καθαρή πετσέτα. Στη συνέχεια βάλτε ξανά το καπάκι και αφήστε το ρύζι για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.

Εάν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε το ρύζι σας όσο βράζει με μπαχαρικά ή βότανα όπως η δάφνη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved