To tip της μαμάς: Πώς να πλύνετε σωστά τις πετσέτες θαλάσσης

Κι όμως, το πώς πλένετε τις πετσέτες  θαλάσσης σας έχει σημασία.

To tip της μαμάς: Πώς να πλύνετε σωστά τις πετσέτες θαλάσσης

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το σωστό πλύσιμο των πετσετών θαλάσσης. 

Bigstock

Οι πετσέτες θαλάσσης διαφέρουν από τις κανονικές και δεδομένου ότι εκτίθενται σε άμμο, θάλασσα, αντηλιακό, το πλύσιμό τους είναι απαιτητικό.

Για να διατηρήσετε τις πετσέτες θαλάσσης καθαρές και για μεγαλύτερο διάστημα, είναι σημαντικό να τις πλένετε συχνά και σωστά. Παρακάτω μερικές συμβουλές από τους «cleaning experts».

Βήμα #1: Τινάξτε τις πετσέτες και αφήστε τις να στεγνώσουν στον ήλιο

Το πρώτο και πιο βασικό είναι να τινάξετε τις πετσέτες καλά και να τις αφήσετε να στεγνώσουν στον ήλιο πριν τις μαζέψετε. Με τον τρόπο αυτό πολλά από τα βακτήρια θα εξουδετερωθούν από την ηλιακή ακτινοβολία.

Βήμα #2: Τινάξτε ξανά

Μην υποτιμάτε το τίναγμα της πετσέτας. Αφενός με τον τρόπο αυτό δεν θα φέρετε άμμο στο σπίτι και αφετέρου η άμμος μακροπρόθεσμα μπορεί να καταστρέψει το πλυντήριό σας, καλό είναι λοιπόν να έχετε αφαιρέσει όσο περισσότερη από αυτήν μπορείτε.

Βήμα #3: Πλύντε τις πετσέτες σε κρύο πρόγραμμα

Με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι πιθανότητες να εισχωρήσουν υπολείμματα άμμου στις ίνες της πετσέτας, κάτι το οποίο καταστρέφει την υφή και το χρώμα της πετσέτας σε βάθος χρόνου.

Βήμα #4: Εντοπίστε τους λεκέδες από αντηλιακό

Πολλά αντηλιακά έχουν ένα συστατικό που ονομάζεται avobenzone και σε συνδυασμό με το «σκληρό νερό», μπορεί να αφήσει έναν λεκέ σαν τη σκουριά. Για να αποφευχθεί αυτό, προσθέστε ένα αποσκληρυντικό νερού στον κάδο. Εάν εξακολουθεί να μην βγαίνει, πλύνετε τις πετσέτες με ένα προϊόν κατάλληλο για την αφαίρεση σκουριάς.

Βήμα #5: Αποφύγετε το μαλακτικό

Ιδανικά αποφύγετε το μαλακτικό στο πλύσιμο των πετσετών θαλάσσης και αυτό γιατί μπορεί να αφήσει υπολείμματα στις ίνες μειώνοντας έτσι την απορροφητικότητα και την απαλότητα της πετσέτας.

Βήμα #6: Κρεμάστε τις για να στεγνώσουν

Ο καλύτερος και πιο οικολογικός τρόπος για να στεγνώσετε τις πλυμένες πετσέτες σας είναι κρεμώντας τις στον ήλιο να στεγνώσουν.

Tip: Δεν χρειάζεται να πλένετε τις πετσέτες μετά από κάθε χρήση. Οι ειδικοί προτείνουν να τις πλένετε μετά από κάθε τρεις χρήσεις, εάν ωστόσο μυρίζει ή έχει λερωθεί, μπορείτε να την πλύνετε και πιο συχνά.

Με πληροφορίες από marthastewart.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved