Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε σωστά τις πλαστικές σαγιονάρες

Τρεις τρόποι για να διαλέξετε.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε σωστά τις πλαστικές σαγιονάρες

Δεν χρειάζονται μόνο τα μαγιό και οι πετσέτες τακτικό πλύσιμο, αλλά και οι σαγιονάρες. 

Bigstock

Στις καλοκαιρινές διακοπές φοράμε σαγιονάρες όλη μέρα, είτε πάμε στην παραλία, είτε για καφέ, είτε στην ταβέρνα. Το ίδιο και στο σπίτι, στη λαϊκή και στο σούπερ μάρκετ, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αναπόφευκτα, λοιπόν, παρόλο που είναι ανθεκτικές λόγω του υλικού κατασκευής στους, οι σαγιονάρες χειάζονται τακτικό και σχολαστικό καθάρισμα.

Παρακάτω τρεις τρόποι για να τις καθαρίσετε.

#1 Τρίψτε τις με ένα σφουγγάρι

Γεμίστε μία λεκάνη με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα λίγο υγρό για τα πιάτα. Βυθίστε ένα καθαρό σφουγγάρι και αφού το στραγγίξετε τρίψτε πολύ καλά τις σαγιονάρες μέχρι να εξαφνιστεί κάθε ίχνος λεκέ.

Κάτι αντίστοιχο μπορείτε να κάνετε χρησιμοποιώντας πράσινο σαπούνι και μία παλιά οδοντόβουρτσα. Τρίψτε την οδοντόβουρτσα πάνω στο πράσινο σαπούνι και στη συνέχεια τρίψτε με αυτή τη σαγιονάρα.

#2 Βάλτε τις στο πλυντήριο

Μπορείτε να πλύνετε τις σαγιονάρες στο πλυντήριο αν και δεν συνίσταται από οικονομικής και οικολογικής πλευράς. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα κοπιάσετε καθόλου, θα καταναλώσετε όμως ρεύμα και σίγουρα περισσότερο νερό. Επιλέξτε ένα γρήγορο και κρύο πρόγραμμα.

#3 Καθαρίστε τις με μία βρεγμένη πετσέτα

Γυρίστε το νερό στο ζεστό και βρέξτε καλά μία καθαρή πετσέτα. Στραγγίξτε την, ρίξτε στις σαγιονάρες λίγο απορρυπαντικό και έπειτα τρίψτε με την πετσέτα όλη τη σαγιονάρα.

Προσοχή, μην ξεχάσετε να τρίψετε και την κάτω πλευρά του παπουτσιού. Είναι αυτό που συγκεντρώνει τα περισσότερα μικρόβια και επιπλέον θα κάνει τις σαγιονάρες σας να φαίνονταν σαν καινούριες.

Με πληροφορίες από wikihow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved