Οι μπαμπάδες τα καταφέρνουν καλύτερα με τα ξεσπάσματα θυμού των παιδιών

Έρευνα δείχνει ότι οι μπαμπάδες τελικά διαχειρίζονται καλύτερα τα ξεσπάσματα θυμού που έχουν τα παιδιά.

Οι μπαμπάδες τα καταφέρνουν καλύτερα με τα ξεσπάσματα θυμού των παιδιών
Bigstock

Τα ξεσπάσματα θυμού των μικρών παιδιών, γνωστά ως tantrums , αν και συνηθισμένα, οδηγούν συνήθως τους γονείς στα όριά τους.

Φαίνεται όμως πώς σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείρισή τους, οι μπαμπάδες αποδεικνύονται καλύτεροι ή τουλάχιστον πιο αποτελεσματικοί.

Αυτό τουλάχιστον έδειξε έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.000 μαμάδες και 1.000 μπαμπάδες με παιδιά ηλικίας 4 ετών και κάτω. Το 45% των ερωτηθέντων είπε ότι οι μπαμπάδες είναι καλύτεροι στον έλεγχο του θυμού των παιδιών σε σχέση με τις μαμάδες σε σύγκριση με το 42% που απάντησε το αντίθετο.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι γονείς συμβιβάζονται με το μικρό παιδί τους τέσσερις φορές την εβδομάδα- κατά μέσο όρο-, με τους πιο συνηθισμένους λόγους διαπραγμάτευσης να είναι η ώρα του ύπνου, το μπάνιο και οι πρωινές ρουτίνες. Όσο για τη συχνότητα των ξεσπασμάτων θυμού, το 74% των γονέων που συμμετείχαν στην έρευνα, είπαν ότι το παιδί τους είχε τουλάχιστον ένα tantrum τον τελευταίο μήνα.

ksespasmata-nipiou2.jpg

Οι λόγοι που τα παιδιά έχουν ξεσπάσματα

Γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι τα μικρά παιδιά μπορούν να ξεσπάσουν για τους πιο απίθανους λόγους. Οι γονείς μοιράστηκαν μερικούς από αυτούς:

  • «Επειδή δεν μπορούσε να χωρέσει ένα παιχνίδι στο αυτοκίνητό του».
  • «Το πουκάμισό του δεν ταίριαζε με το παντελόνι».
  • «Δεν τους άφηνα να παίξουν στην τουαλέτα».
  • «Της έδωσα μακαρόνια και δεν της αρέσει το κόκκινο χρώμα, οπότε αρνήθηκε να τα φάει».

Τι άλλο έδειξε η έρευνα;

Το 76% των γονιών παραδέχονται ότι έχουν κάνει λάθη με τα παιδιά τους. Οι μαμάδες είναι αυτές που αισθάνονται περισσότερες ενοχές όταν έχουν κάνει ένα λάθος σε σχέση με τους μπαμπάδες (φυσικά), σε ποσοστό 59% έναντι 44%. Αλλά οι μπαμπάδες δίνουν μαθήματα ψυχραιμίας καθώς το 30% αυτών είπαν ότι είναι σε θέση να κάνουν ένα βήμα πίσω όταν η κατάσταση δείχνει τεταμένη και να επανέλθουν όταν ηρεμήσουν τα παιδιά σε σύγκριση με μόλις το 18% των μαμάδων.

Τι πρέπει να κάνετε αν χάσετε την ψυχραιμία σας με τα παιδιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved