Ξεσπάσματα θυμού από ένα νήπιο: Πώς να τα διαχειριστείτε

Τα ξεσπάσματα θυμού σε ένα νήπιο είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο.

 

Ξεσπάσματα θυμού από ένα νήπιο: Πώς να τα διαχειριστείτε

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι λόγοι που τα προκαλούν πολλοί. Αρχικά, το νήπιο βρίσκεται σε μια ηλικία που ακόμα δεν έχει μάθει να μιλάει σωστά.

Η συνεννόηση είναι δύσκολη τόσο στην κατανόηση του λόγου, όσο και στην έκφραση. Εκνευρίζεται, λοιπόν, κάθε φορά που εμείς δεν κατανοούμε αυτά που προσπαθεί να εκφράσει.

Επίσης, καθημερινά τα ερεθίσματα για ένα νήπιο είναι πολλά. Θέλει να πιάσει αυτό, να πάρει το άλλο, να πάει προς μια κατεύθυνση. Τα όρια και τα «μη» δεν του αρέσουν καθόλου.

Τις περισσότερες φορές που κάνει ξεσπάσματα θυμού το νήπιο ζητά κάτι. Ο τρόπος για να πάρει κάτι που θέλει είναι να αρχίζει να ουρλιάζει, να φωνάζει και να κλαίει.

Τα ξεσπάσματα θυμού κάνουν το γονιό να νιώθει άβολα γιατί κανείς δε θέλει να βλέπει το παιδί του να χτυπιέται με αυτό τον άσχημο τρόπο, να το βλέπει να έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Η πρώτη σας κίνηση σε «ξεσπάσματα θυμού»

Τα ξεσπάσματα θυμού είναι πιο συχνά σε νήπια από 1 έως 3 χρόνων. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να εξασφαλίσετε την ασφάλεια του παιδιού. Ελέγξτε αν το παιδί σας μπορεί να χτυπήσει ή να τραυματιστεί από τις κινήσεις που κάνει. Αν δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος αφήστε το να κάνει τον κύκλο του θυμού. Θα αρχίσει με πολύ μεγάλο θυμό και μετά θα διατηρήσει μια αναστάτωση μέχρι να σας κουράσει και να πάρει αυτό που ζητά.

Μάθετε στο παιδί σας ότι υπάρχει και το «όχι»

Στη νηπιακή ηλικία είναι η καλύτερη χρονική περίοδος να μάθουμε στο παιδί μας ότι υπάρχει το «μη» και το «όχι». Το χαϊδεμένο παιδί αισθάνεται πως μπορεί να πάρει ό,τι θέλει και ότι επιτρέπεται να καταφύγει σε οποιοδήποτε μέσο για να αποκτήσει. Το μέσο αυτό είναι τα ξεσπάσματα θυμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved