«Ο τοκετός με καισαρική μπορεί να είναι τόσο όμορφος και γαλήνιος όπως αυτός»

Επαγγελματίας φωτογράφος απαθανατίζει τα ιδιαίτερα στιγμιότυπα τοκετού με καισαρική.

«Ο τοκετός με καισαρική μπορεί να είναι τόσο όμορφος και γαλήνιος όπως αυτός»

Instagram / Monet Nicole

Η Monet Nicole είναι μαία και φωτογράφος τοκετού. Το προφίλ της στο Instagram είναι γεμάτο με φωτογραφίες από γέννες γυναικών που έχουν φέρει τα μωρά τους στον κόσμο στο μαιευτήριο, στο σπίτι, στο νερό. Για την Monet ο τοκετός είναι μία μοναδική εμπειρία που αλλάζει κάθε γυναίκα που τη βιώνει. Δεν έχει σημασία πού και πώς γίνεται και αυτό ακριβώς αναφέρει και σε μία από τις τελευταίες τις αναρτήσεις.

«Τα φώτα ήταν χαμηλωμένα… έπαιζε μουσική και αυτό το γλυκό μωρό είδε για πρώτη φορά τη μαμά του. Συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο λίγα δευτερόλεπτα μετά τη γέννα. Ο τοκετός με καισαρική μπορεί να είναι τόσο όμορφος και γαλήνιος όπως αυτός».

Στη φωτογραφία μία μαμά αντικρύζει για πρώτη φορά το μωρό της με δάκρυα στα μάτια.

monet-nicole.jpg

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον τοκετό με καισαρική

Τα ποσοστά των γυναικών που γεννούν με καισαρική τομή ολοένα και αυξάνονται. Σε κάποιες χώρες μάλιστα τα ποσοστά των γεννήσεων με καισαρική φτάνουν το 60%. Το εάν μία γυναίκα θα γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό ή τοκετό με καισαρική εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως πιθανά προβλήματα υγείας, πολύδυμη κύηση, την ηλικία της μέλλουσας μαμάς. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας και εκείνος που γνωρίζει ακριβώς την κατάσταση και το ιατρικό σας ιστορικό θα σας κατευθύνει αντίστοιχα.

Τα τελευταία χρόνια, πολλές γυναίκες που γεννούν με καισαρική επιλέγουν την αναισθησία με τοπική επισκληρίδιο ώστε να μπορέσουν να ζήσουν την κάθε στιγμή του τοκετού. Συνήθως, η όλη διαδικασία, η τομή, η γέννηση του μωρού, τα ράμματα, διαρκούν περίπου 1,5 ώρα. Πριν από το χειρουργείο δεν επιτρέπεται να φάτε ή να πιείτε κάτι, ούτε και το πρώτο 24ωρο μετά. Ωστόσο, θα μπορείτε να θηλάσετε κανονικά το μωρό σας. Μετά την επίδραση της αναισθησίας, θα νιώσετε τον πόνο της τομής, αλλά ο πόνος θα υποχωρήσει σταδιακά μέσα στο πρώτο δεκαήμερο.

Τέλος, εάν έχετε ήδη γεννήσει μία φορά με καισαρική, δεν είναι απόλυτο ότι θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν τη μέθοδο τοκετού και στις επόμενες εγκυμοσύνες σας, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί.

Οι φωτογραφίες της Monet Nicole

Η παραπάνω φωτογραφία δεν είναι η πρώτη από έναν τοκετό με καισαρική που μοιράζεται η φωτογράφος μέσω Instagram.

«Λατρεύω αυτή τη φωτογραφία γιατί δείχνει τόσο ξεκάθαρα τη δουλειά που χρειάζεται να κάνουν οι γονείς που φέρνουν στον κόσμο το μωρό τους με τη μέθοδο της καισαρικής όταν συναντούν για πρώτη φορά τα μωρά τους.» είχε γράψει μεταξύ άλλων στην παρακάτω ανάρτηση.

https://www.instagram.com/p/CibLYoxLcW_/

Παρακάτω ακόμα περισσότερα στιγμιότυπα που έχει μοιραστεί η φωτογράφος.

https://www.instagram.com/p/CqqyW2WJoaq/
https://www.instagram.com/p/CeACKR3rXsb/
https://www.instagram.com/p/CaYL3aBLesM/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved