Σπιτικό lip balm για ενυδάτωση και φροντίδα των χειλιών τον χειμώνα - Κατάλληλο και για παιδιά

Η πιο εύκολη συνταγή για σπιτικό lip balm.

Σπιτικό lip balm για ενυδάτωση και φροντίδα των χειλιών τον χειμώνα - Κατάλληλο και για παιδιά
Bigstock

Το κρύο και ο αέρας αφυδατώνουν τα χείλια και τα lip balms είναι αυτά που προσφέρουν την ενυδάτωση και τη φροντίδα που χρειάζονται την εποχή αυτή.

Εκτός από τα lip balms που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μπορείτε να φτιάξετε και δικά σας στο σπίτι χρησιμοποιώντας αγνά υλικά. Η παρακάτω συνταγή είναι από τις πιο εύκολες που βρήκαμε και είναι κατάλληλη ακόμα και για παιδιά.

Υλικά:

  • Έλαιο καρύδας
  • Μελισσοκέρι
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • Οδοντογλυφίδα
  • Μικρό δοχείο για lip balm

Τι να κάνετε:

Σε ένα γυάλινο δοχείο ανακατέψτε 2 μέρη λάδι καρύδας και ένα μέρος μελισσοκέρι ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε.

Βάλτε το δοχείο στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετέ το στη δυνατή λειτουργία για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε και ξαναβάλτε το για άλλη τόση ώρα. Γενικά επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να λιώσει τελείως το κερί και το διάλυμα να είναι διαυγές.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για λίγο και προσθέστε μερικές σταγόνες από το εκχύλισμα βανίλιας (θα πρέπει να αντιστοιχεί σε μία με δύο σταγόνες ανά δοχείο)

Αδειάστε το μείγμα σε δοχεία κατάλληλα για lip balm και ανακατέψτε με μία οδοντογλυφίδα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Σημ.: Εάν θέλετε να φτιάξετε lip balm με χρώμα, απλώς προσθέστε μερικές σταγόνες με χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Πηγή συνταγής: scholastic.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved