Μέλι: Τα άγνωστα οφέλη για τα μαλλιά

Πώς να χρησιμοποιήσετε το μέλι στη φροντίδα και την περιποίηση των μαλλιών σας.

Μέλι: Τα άγνωστα οφέλη για τα μαλλιά
Bigstock

Το μέλι είναι καλή πηγή βιταμινών, αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στην περιποίηση των μαλλιών σας.

Τα οφέλη του μελιού για τα μαλλιά

Το μέλι θεωρείται εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία των μαλλιών και δεν είναι τυχαίο ότι είναι βασικό συστατικό σε προϊόντα φροντίδας μαλλιών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Healthnews, τα οφέλη είναι:

Ενυδάτωση. Το μέλι βοηθά τα μαλλιά να διατηρήσουν την υγρασία τους και τα κάνει πιο απαλά και ενυδατωμένα, καταπολεμώντας έτσι την ξηρότητα και την ξηροδερμία.

Ανάπτυξη τρίχας. Το μέλι περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα τα οποία προάγουν την ανάπτυξη και την επιδιόρθωση της τρίχας.

Προστασία. Τα αντιοξειδωτικά του μελιού εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες προστατεύοντας έτσι τα μαλλιά από τη φθορά.

Πρόληψη τριχόπτωσης. Το μέλι ενισχύει τους θύλακες των τριχών δημιουργεί ένα υγιές περιβάλλον στο τριχωτό της κεφαλής.

Πώς να εντάξετε το μέλι στη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας;

Μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές μάσκες μαλλιών με μέλι και υλικά που έχετε σπίτι ή να χρησιμοποιήσετε το μέλι και σκέτος, όπως είναι στο τριχωτό της κεφαλής.

Μάσκα μαλλιών με μέλι και ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνη Ε, η οποία ενισχύει την τρίχα. Έχει επίσης μαλακτικές ιδιότητες που κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο μεταξένια.

Τι να κάνετε: Σε ένα μπολ ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Εφαρμόστε τη μάσκα σε όλα τα μαλλιά ξεκινώντας από τις ρίζες. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 30-45 λεπτά. Στη συνέχεια λουστείτε κανονικά.

Μάσκα με αβοκάντο με μέλι

Το αβοκάντο περιέχει τέσσερις διαφορετικές βιταμίνες: A, B, E και D, και άλλα φυσικά έλαια που θα προσθέσουν λάμψη στα μαλλιά και θα αποτρέψουν την τριχόπτωση.

Τι να κάνετε: Σε ένα μπολ κόψτε ένα αβοκάντο μεσαίου μεγέθους σε κομμάτια και λιώστε το με ένα πιρούνι. Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατέψτε. Εφαρμόστε τη μάσκα σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και αφήστε τη να δράσει για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, όπως παραπάνω, λουστείτε κανονικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved