Ομορφιά για μαμάδες: Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας τον χειμώνα

Έξι tips για ενυδάτωση και θρέψη τους χειμερινούς μήνες. 

Ομορφιά για μαμάδες: Πώς να φροντίσετε τα μαλλιά σας τον χειμώνα
Bigstock

Η υγρασία και οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν τα μαλλιά ξηρά και φριζαρισμένα. Τον χειμώνα χρειάζονται λίγη παραπάνω φροντίδα και τα παρακάτω tips είναι τα πρώτα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ενυδάτωση με έλαια

Τα διάφορα έλαια προσφέρουν φυσική ενυδάτωση και θρέψη στο τριχωτό της κεφαλής. Το πιο δημοφιλές για τη φροντίδα των μαλλιών είναι το έλαιο καρύδας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε πανεύκολα απλά κάνοντας μασάζ με μία μικρή ποσότητα σε όλο το κεφάλι. Το μασάζ θα βελτιώσει επίσης την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη των μαλλιών.

Προτιμήστε προϊόντα με φυσικά υλικά

Η ευθραυστότητα και ξηρότητα των μαλλιών μπορεί να επιδεινωθεί από κάποιους τύπους σαμπουάν και conditioner, κυρίως από εκείνα που περιέχουν πυρίτιο, parabens και αλλεργιογόνα, αναφέρει το Healthnews. Προτιμήστε τα προϊόντα με φυσικά υλικά όπως είναι η αλόη, το μέλι, το δεντρολίβανο και η γλυκερίνη.

gynaika-pitiruda-mallia.jpg

Αποφύγετε τις πρέσες και τα σίδερα για μπούκλες

Η πρέσα, το πιστολάκι και το σίδερο για τις μπούκλες αφυδατώνουν την τρίχα. Περιορίστε όσο το δυνατόν τη χρήση τους και εφαρμόζετε πάντα κάποιον ορό προστασίας από τη θερμότητα πριν τα χρησιμοποιήσετε.

«Ναι» στους σκούφους

Ένας σκούφος θα σας κρατήσει ζεστές και παράλληλα θα προστατέψει σε έναν βαθμό την τρίχα από το κρύο.

Αποφύγετε τα καυτά ντουζ

Ένα ζεστό ντουζ σίγουρα είναι δελεαστικό τις μέρες με πολύ κρύο, ωστόσο το καυτό νερό δεν κάνει καλό στα μαλλιά. Σύμφωνα με το Healthnews απομακρύνει τα φυσικά τους έλαια, κάνοντάς τα έτσι να δείχνουν πιο θαμπά και αφυδατωμένα.

mallia-talaiporimena.jpg

Δοκιμάστε μία σπιτική μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης

Μία φορά την εβδομάδα μπορείτε να φτιάξετε μία μάσκα μαλλιών με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. Παρακάτω μία σούπερ ενυδατική και θρεπτική με ελαιόλαδο και μέλι.

Σε ένα μπολ βάλτε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε πολύ καλά και στη συνέχεια απλώστε τη μάσκα σε όλα τα μαλλιά. Αφήστε την ιδανικά για μία ώρα και λουστείτε κανονικά.

Το ελαιόλαδο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που είναι πολύ ωφέλιμα για την τρίχα. Συνδυάζοντάς το με το μέλι, μπορείτε να φτιάξετε μια πολύ θρεπτική μάσκα που θα ενυδατώσει και θα θρέψει τα μαλλιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved